Reyhanlı FEM Dershanesi'nden bir başarı daha

Reyhanlı FEM Dershanesi öğrencisi Abdurrahman Dilmaç 2014 LYS'de Türkiye 5'incisi olarak önemli bir başarıya imza attı. Dilmaç Y-MF1 puan türünde Türkiye 13.sü, Y-MF2 puan türünde Türkiye 14.lü derecelerini elde etti. Abdurrahman Dilmaç...

Google Haberlere Abone ol
Reyhanlı FEM Dershanesi'nden bir başarı daha

Reyhanlı FEM Dershanesi öğrencisi Abdurrahman Dilmaç 2014 LYS'de Türkiye 5'incisi olarak önemli bir başarıya imza attı. Dilmaç Y-MF1 puan türünde Türkiye 13.sü, Y-MF2 puan türünde Türkiye 14.lü derecelerini elde etti. Abdurrahman Dilmaç YGS’ de Türkiye 373.sü derecesini elde etmişti. Dilmaç, ''Bana destek olan FEM Dershanesi ve Yahya Turan Anadolu Öğretmen Lisesi'nden öğretmenlerimle aileme teşekkür ederim." dedi.

Mart ayında yapılan 2014 YGS sınavında Hatay geneli rekor başarı elde eden Hatay FM dershaneleri 2014 LYS’ de aynı başarıyı tekrarladı. Hatay geneli 11 öğrencisi LYS’ de ilk 1000 dereceyi elde eden Hatay FEM Dershaneleri başarı geleneğini devam ettirdi. 2014 YGS’ de Adil Abdulhayoğlu Türkiye 46.sı ve Hatay 1.si olmuş ve Hatay geneli ilk 5 öğrencinin tamamı Hatay FEM Dershanesinden çıkmıştı.

Hatay FEM Dershaneleri Eğitim koordinatörü Ünal Yiğit öğrencilerine verilen eğitim ile marka haline gelen ve her sene şampiyon çıkarmayı kendine hedef edinen FEM Dershanelerinin bu başarıyı sonuna kadar hak ettiğini söyledi. Doğru tercih yapmanın önemine dikkat çeken Yiğit şöyle konuştu: "Üniversite hazırlık aşamasının son kısmını tercihler oluşturmaktadır. İsabetli bir tercih aynı zamanda iyi bir meslek seçimi demektir. Meslek çeşitliliğinin artması, alternatif mesleklerin çoğalması tercih sürecini daha etkili hale getiriyor. Öğrencilerin eğitim hayatında dönüm noktaları vardır. Yapacağı tercihe göre gelecekteki eğitim hayatı ve mesleki başarıları etkilenecektir. Öğrencilerin girdiği sınavlar kadar yapacakları tercihler de önemlidir. “Üniversite olsun da, neresi olursa olsun!” düşüncesi yanlış adımların atılmasını doğurur. Kaybedilen yıllar, sonradan gitmeyi arzuladığınız bölümleri kazanamama, sevilemeyen meslekler, önünüze çıkan maddî sıkıntılar üniversite hayatınızın da sonu olur. Bu nedenle tercih yapmadan önce kendinize bazı sorular sormalı ve bunların cevaplarını vermelisiniz. Üniversite seçimi özellikle iş hayatının ilk yıllarında fazlasıyla gerekli olabilir."

Hatay birincisi çıkararak önemli bir başarıya imza atan Reyhanlı FEM Dershanesi Müdürü Bahattin Akbudak ise ''65 bin nüfuslu bir ilçeden böyle büyük ölçekli bir başarının çıkması ebetteki büyük bir emek ve işbirliğinin ürünüdür. Öğretmen ve doküman desteği, disiplinli çalışma ve azimle birleştiğinde dershanemizin farkını ortaya koymuştur. Başarılarından dolayı tüm öğrencilerimizi tebrik eder, desteklerini esirgemeyen velilerimize ve Reyhanlı halkına teşekkür ederim.'' şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar