Ressam Malik Aksel, tekstil müzesinde anıldı

Sulu boya sanatında Türkiye’nin yetiştirdiği önemli isimlerden Edebiyatçı ve Ressam Malik Aksel, Merinos Tekstil ve Sanayi Müzesi ve Bahçeşehir Koleji tarafından düzenlenen programla anıldı.

Google Haberlere Abone ol
Ressam Malik Aksel, tekstil müzesinde anıldı

Sulu boya sanatında Türkiye’nin yetiştirdiği önemli isimlerden Edebiyatçı ve Ressam Malik Aksel, Merinos Tekstil ve Sanayi Müzesi ve Bahçeşehir Koleji tarafından düzenlenen programla anıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan ve Merinos Tekstil Sanayi Müzesi, şehrin kültür ve sanat hayatına katkı sunmaya devam ediyor. Merinos Tekstil Sanayi Müzesi’nin Bahçeşehir Koleji’yle birlikte düzenlediği program, Ressam ve Öğretmen Malik Aksel’in adını taşıyan ve eserlerinin sergilendiği salonda düzenlendi. Sanatçının hayatını anlatan video gösterimiyle başlayan programda, öğrenciler sanatçının biyografisini okudu. Daha sonra Ressam Malik Aksel’in hayatıyla ilgili hazırladıkları soruları dinleyicilere soran öğrenciler, dağıttıkları kağıtlarda sanatçının resimleriyle isimlerinin eşleştirilmesini istedi. Aksel’in eserlerin hikayelerini de anlatan öğrenciler, sanatçının döneminde yaşanan sanatsal gelişmeleri hakkında da bilgi verdi. Konuklara piyano gösterisi sunan öğrenciler, programın sonunda ise hep beraber döneme ait parçaları seslendirdi.

Bursa Kent Müzesi Koordinatörü Ahmet Erdönmez, anlamlı bir çalışma hazırlayan ve bu fikri kendilerine sunan öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti. Bu tür çalışmanın ilk defa yapıldığını hatırlatan Erdönmez, faaliyetin diğer okullara ve müzelere örnek olacağını söyledi. Eğitim kurumlarının istediği zaman müzelere gelip atölye çalışması yapabileceğini belirten Erdönmez, Bursa’daki müzelerin okulların bir parçası olarak düşünülmesini istedi.

Müzeler Şube Müdürü Muhterem Çevik ise, çalışmayı düzenleyen ve emek harcayan öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti. Merinos Tekstil Sanayi Müzesi bünyesinde oluşturulan Malik Aksel salonu hakkında bilgi veren Çevik, Murat Aksel’in kendilerine bağışladığı Malik Aksel’e ait 55 eseri sergilediklerini ifade etti.

Bahçeşehir Koleji Bursa Modern Okul Müdürü Ayça Tayar, sulu boya denince Türk resminde akla ilk gelen isimlerden Malik Aksel’i öğrencilerin gözünden anlatmak istediklerini dile getirdi. Konuşmaların ardından Muhterem Çevik ve Ahmet Erdönmez tarafından Ayça Tayar’a, Ressam Malik Aksel’i anlatan bir kitap seti hediye edildi. CİHAN

Yorumlar