Rektör Orbay: Öğrenciler bölüm ve programlarımızı mutlaka incelemeli

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, 2014-2015 akademik yılında yeni açılan bölüm ve programlar için ilk öğrencileri almanın heyecanını yaşadıklarını söyledi.     Tercihlerin başladığı şu günlerde...

Google Haberlere Abone ol
Rektör Orbay: Öğrenciler bölüm ve programlarımızı mutlaka incelemeli

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, 2014-2015 akademik yılında yeni açılan bölüm ve programlar için ilk öğrencileri almanın heyecanını yaşadıklarını söyledi.

    Tercihlerin başladığı şu günlerde üniversite adayı gençlerin karşısına istihdam odaklı yeni programlarla çıktıklarını kaydeden Rektör Orbay, "Bu yıl ilk kez İngilizce öğretmenliği, Türk dili edebiyatı, grafik tasarım, havacılıkta yer hizmetleri yönetimi, otobüs kaptanlığı, posta hizmetleri ve işçi sağlığı ve iş güvenliği programlarına öğrenci alarak vizyonumuzu bir adım daha öteye taşıyoruz. Öğrenciler bu bölüm ve programlarımızı mutlaka incelemeli. Tercih yapacak öğrenciler bölüm ve programlarımız hakkında daha çok bilgi için www.amasya.edu.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.” dedi.

    Rektör Orbay, açılacak olan bölümler hakkında şu bilgileri verdi:

    İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜ

    "Mevcut İngilizce Öğretmenliği programlarının sayısı ve kontenjanlarının arttırılmasına rağmen, ülkemizde bulunan nitelikli İngilizce öğretmenlerine duyulan ihtiyaç her geçen gün artıyor. Amasya Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü, çağdaş yaklaşım, yöntem ve teknikler kullanarak Avrupa Birliği’ne tam üye olma yolundaki ülkemizde yabancı dil bilmenin öneminin ivme kazanarak artması ve dünya dilinin İngilizce olması ve uluslararası platformlarda gerek sosyal gerekse bilimsel ve akademik açıdan iletişim kurabilmek için İngilizcenin işlevsel olarak kullanılıyor olması, söz konusu ihtiyacın önemini daha da arttırmaktadır. Tüm bu gerçeklerin ışığında İngilizce Öğretmenliği lisans programının amacı, İngilizce dil ve öğretmenlik becerileri ve yeterlikleri gelişmiş dil eğitimine alanında gerekli donanımı edinmiş, araştırma yapmayı ve kendini geliştirmeyi bilen öğretmenler yetiştirmektir."

    TÜRK DİLİ EDEBİYATI BÖLÜMÜ

    "Sözlü kültürden günümüze binlerce yıllık çok köklü bir tarihe sahip olan Türkçe ve Türk Dili Edebiyatı bağlamında Türk Dili Edebiyatı Bölümü, lisans düzeyinde öğrencilerinin temel edebiyat ve dil eğitimi alarak uzmanlaşmalarını Türkçeden ve edebiyatımızdan başlayarak öğrencilerimizin dil ve edebiyat alanlarında duyarlılık ve zevklerini geliştirmelerini hedeflemektedir. Türk Dili Edebiyatı Bölümü toplumların kendi kültürlerine sahip çıkma algısının ön planda olduğu günümüzde Türkçemizin ve çok değerli eserlerin yer aldığı edebiyatımızın Amasya gibi medeniyetler beşiği bir şehirde üniversitemiz ve öğrencilerimizin ellerinde harmanlanarak kültürel mirasımıza da yerinde sahip çıkma çabasının bir sonucudur."

    GRAFİK TASARIM PROGRAMI

    "Grafik tasarım konusunda bilgi ve beceri ile donanmış, bilgi çağında kendi çevresini ve çağını çözümleyip sentez yapabilen, dünyanın güncel yapısıyla iletişim kurabilecek nitelikte, teknik ve estetik yönden eğitilmiş özgün fikir ve grafik tasarımlar üretebilen grafik tasarımcı adayları yetiştirmeyi hedefliyor. Grafik Tasarımı Programı, öğrencinin bağımsız, kendi yeteneğini öne çıkaran, çağdaş özelliklere sahip, becerikli, iletişim stratejilerini geliştirebilen, katılımcı ve atılım hamlesi yapabilen, her türlü görsel tasarım problemini çözebilen, araştırmacı, kültürlü, yetenekli ve fark yaratabilen iyi bir tasarımcı, grafiker olarak yetişmesini sağlamaktadır."

    "HAVACILIKTA YER HİZMETLERİ YÖNETİMİ PROGRAMI"

    "Havacılıkta Yer Hizmetleri Yönetimi sektöründe hava ulaşımının son dönemlerde hız kazandığı ve uçuşlardaki doluluk oranlarının her geçen gün arttığı ülkemizde, "Havacılıkta Yer Hizmetleri Yönetimi" alanında önemli bir ihtiyacın olduğu ve ilerleyen dönemlerde bu ihtiyacın giderek artacağı görülmektedir. Üniversitemizin bu alanda yaptığı araştırmalarda mevcut programın çok sınırlı sayıda vakıf üniversitesinde aktif olduğu görülmüştür. Analizlerden yola çıkarak ve bölgemizdeki Merzifon-Amasya, Çarşamba-Samsun, Tokat havalimanlarımızı da açık laboratuvar olarak öğrencilerimizin staj yapma olanağı vardır. Havacılık sektöründe milli gururumuz olan THY ve diğer tüm firmalarımız başta olmak üzere yer hizmetleri konusunda ise Havaş, Çelebi gibi firmalarımızla gerekli görüşmeler ve teknik işbirlikleri doğrultusunda alanında nitelikli teknik elemanlar yetiştirmeyi hedeflemekteyiz."

    POSTA HİZMETLERİ PROGRAMI

    "Posta hizmetleri kapsamında, koli, mektup ve para gönderimine ilişkin uygulamayı iyi bilen, haberleşme ve lojistik hizmetleri alanında yeterli bilgi birikimi ve uygulama yeteneğine sahip nitelikli bireyler yetiştirmek amacıyla yola çıkan program 2 yıl boyunca verilecek eğitim doğrultusunda öğrencilerin hem teorik hem de pratik anlamda yetiştirilmesi amaçlanmaktadır."

    OTOBÜS KAPTANLIĞI PROGRAMI

    "Nitelikli, insan ilişkilerini yönetebilen, müşterilere değer veren, emniyetli ulaşım için gerekli olan bütün kurallara uyma konusunda motive olmuş, acil durumlarda gerekli ilk yardım ve müdahaleleri yapma becerisine sahip, sorumluluk bilinci olan ve hizmet kalitesini prensip hale getirmiş otobüs kaptanları yetiştirmeyi amaçlamaktayız. Otobüs Kaptanlığı Programı’nda 2 yıl boyunca verilecek eğitim doğrultusunda öğrencilerin hem teorik hem de pratik anlamda yetiştirilmesi hedeflenmektedir."

    İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ PROGRAMI

    "301 madencimizin hayatını kaybettiği Soma faciası sonrası tekrar gündeme gelen İşçi Sağlığı ve Güvenliği konusu bu alanda nitelikli eğitimin önemini kamuoyuna tekrar hatırlattı. Endüstriyel kuruluşların ihtiyacı olan iş güvenliğine yönelik personelin yetiştirilmesi ve iş güvenliği organizasyonunun mühendislik düzeyinde olan işletmelerde, mühendisliğin bir alt kademesinde, mühendislik düzeyinde olmayan organizasyonlarda ise işletmenin tüm iş güvenliği sorumluluğunun üstlenebilecek yetenekte 'İşçi sağlığı ve İş Güvenliği Teknikeri' yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Bu programın mezunları, tüm kurum, kuruluş ve işletmelerde, ticaret merkezleri, çok katlı yüksek binalar, üniversite ve yerleşke şeklindeki okullar, alışveriş merkezleri ve topluma açık merkezlerde, itfaiyeler, sivil savunma ve benzeri acil durum kuruluşlarında, 'İş Sağlığı ve Güvenliği Teknikeri' olarak görev alabilirler." CİHAN

Yorumlar