Rektör Ayşegül Jale Saraç: Başörtüsü takmamanın hep eksikliğini yaşadım

Dicle Üniversitesi Rektörü olan Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, başörtüsü takmamanın hep eksikliğini yaşadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Rektör Ayşegül Jale Saraç: Başörtüsü takmamanın hep eksikliğini yaşadım

Dicle Üniversitesi Rektörü olan Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, başörtüsü takmamanın hep eksikliğini yaşadığını söyledi. Saraç,”Ben örtümün dışında zaten inancımın gereğini uygulamaya çalışan bir yapıdayım. Hiçbir şey fark etmeyecek ben daha huzurlu olacağım. Bunun hep eksikliğini hissediyordum bu eksikliğimi tamamlamış olacağım. Herkes benim içimdeki bu şeyi bildiği için yılların özlemidir bu, o nedenle gayet olumlu tepkiler aldım.” dedi.

Dicle Üniversitesi Genel Sekreteri Sabri Eyigün'ün sosyal paylaşım sitesinde paylaştığı fotoğrafla bir anda Türkiye'nin gündemi haline gelen Dicle Ünivertsitesi Rektörü Prof. Dr. Saraç, gazetecilerin sorularını cevapladı. İnançlı bir insan olduğu için başörtüsünü taktığını söyleyen, Saraç, " Resmiyette bu mümkün değildi. Bunu uygulayamaz bir Türkiye vardı. Yasak kalktığı günden beri istiyordum ve düşünüyordum. Böyle bir medya ordusuyla karşılaşmayı ummuyordum. Türkiye'nin de gündemine gelmeyi çok arzu etmedim. Şahsi hayatımızla, şahsi inançlarımızla gündemde olmayı çok da arzu etmiyoruz. O nedenle bugüne kadar belki beni biraz engelledi ama baktım ki bunun sonu yok bu bir eksiklik olarak hepimizin inancımızın gereğini yerine getirme konusunda hep içimizde o eksikliği hissederiz." diye konuştu.

Türkiye’nin artık normalleştiğinin altını çizen Saraç,” Sayın milletvekillerimiz biliyorsunuz belediye başkanlarımız bu normal formatta şu an bulundular. Belki bu da beni cesaretlendirdi belediye başkanlarının da olması en son. Aslında Türkiye'de bunların haber dahi olmaması gerektiğini düşünüyorum. Bu artık normalleştiğini gösteriyor. Belki içinde taşıyanlar bugüne kadar cesaret edememiş olanlar için olabilir belki. Siyaset ve bürokrasiden kimse beni aramadı. Rektörlerimiz aradı. Çok geniş kitlelerden oldu, hep olumlu tepki aldım, henüz olumsuz bir tepki yok. Benim içimde bu hep vardı onun için bu halimi daha çok beğeniyorum. Kariyerimin en üst noktasına gelmiş bulunmaktayım bu nedenle artık kariyerde beklentimiz yok. Kaldı ki Türkiye'de artık bu da aşıldı. Hiçbir seviyede bunlar kariyere engel olmayacaktır diye umuyoruz. Benim hayatımda aslında hiçbir fark etmeyecek. Ben örtümün dışında zaten inancımın gereğini uygulamaya çalışan bir yapıdayım.” İfadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar