'Rekabet ortamında taklit edilemez güç: İnsan kaynakları'

Zambak Yayın Grubu İnsan Kaynakları Müdürü Zafer Avcı, firmaların ürettiği ürünlerin rakipleri tarafından çok kısa zamanda ve daha düşük maliyetle taklit edildiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
'Rekabet ortamında taklit edilemez güç: İnsan kaynakları'

Zambak Yayın Grubu İnsan Kaynakları Müdürü Zafer Avcı, firmaların ürettiği ürünlerin rakipleri tarafından çok kısa zamanda ve daha düşük maliyetle taklit edildiğini söyledi. Avcı, "Çalışanların işe bağlılığı, iş bilgisi, sorun çözme becerileri ve ekip ruhları bir başka firmaca ele geçirilemiyor. Çalışanlarına bu taklit edilemeyen yetkinlikleri kazandıran, insan kaynağının önemini kurum kültürünün içine yerleştiren firmaların varlığını devam ettirmesi çok zor olmayacaktır." yorumunu yaptı.

Çalışma hayatında kurumsal başarıya ulaşmanın ve bunu sürdürmenin temel şartının yüksek yetkinlikteki çalışanlara sahip olmaktan geçtiğini söyleyen Zafer Avcı, "Verimliliği artırmak ve ortak kurum kültürü oluşturmak isteyen şirketler için çalışanlarında bulunması gereken yetkinliklerin doğru tanımlanması çok önemli. Yetkinlikler davranış odaklıdır ve mükemmel davranışı tanımlar. O halde yetkinlik kazandırmanın temel amacı çalışanların davranışlarını müspet yönde değiştirmek ve geliştirmektir." tavsiyesinde bulundu. Avcı, şunları kaydetti:

"Kurumların başarıda sürekliliği sağlayabilmesi için her düzeyde çalışanlarının değişime olumlu ve verimli şekilde uyum sağlayacak hatta değişimi kurumsal beklentiler yönünde tetikleyecek donanımlar kazanmalarını sağlamak zorundadır. İş ortamının yeni gerçekleri göz önüne alındığında insan kaynağı yetkinlik sermayesi olarak nitelenebilir. Çalışanların bireysel özelliklerini, bilgi ve deneyimlerini iş ortamının değişen koşulları doğrultusunda hayata geçirmek, etkin bir yetkinlik yönetimi gerektirmektedir. Bireylerin ve birimlerin yetkinliklerini geliştirmek, aralarındaki etkileşimi güçlendirmek ve bunları kurum stratejisi ile bütünleştirmek günümüzün iş iklimine uyum sağlamanın başlıca koşuludur."
CİHAN

Yorumlar