Reiter: Türk gençlerinin daha iyi eğitim alması önemli

Münih'te Türk basın bensuplları ile bir araya gelen Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) Belediye Başkan adayı Dieter Reiter, Türk vatandaşlar için yapacağı çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Google Haberlere Abone ol
Reiter: Türk gençlerinin daha iyi eğitim alması önemli

Münih'te Türk basın bensuplları ile bir araya gelen Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) Belediye Başkan adayı Dieter Reiter, Türk vatandaşlar için yapacağı çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Eğitim konusunun çok önemli olduğunun altını çizen Reiter, göçmen kökenli gençler arasında okulu terk etme oranlarının Alman akranlarına kıyasla daha fazla olduğunu ifade etti ve eğitimin başarılı bir uyumun anahtarı olduğuna dikkat çekti. Eğitim sisteminde ailelerin bilinçlendirilmesinin önemine değinen siyasi, kindergarten yaşlarından itibaren erken teşvikin önemini vurguladı.

Münih'te Türk Konsolosluğu'nun vereceği Türkçe dersleri için sınıf kirası istendiğinin hatırlatılması üzerine Reiter ve diğer partili siyasiler, kesin bir cevap veremedi, ancak Hans-Ulrich Pfaffmann, Bavyera Eğitim Bakanlığı'nın Türkçe derslerini tekrar müfredata almasını talep ederek, topu bakanlığa attı. Reiter, Münih şehir hastanelerinin durumu hakkında gelen bir soruya ise, bu hastanelerin şehrin elinde kalmaya devam edeceği sözünü verdi. Reiter, Dünyaya açık ve toleranslı bir kent olan Münih'te eğitimin yanı sıra aşırı sağcılık ve ırkçılıkla mücadele konusunun kendileri için önemli olduğunu anlattı.

Belediye meclisinde şu sıralar bir aşırı sağcı üye olduğunu hatırlatan Reiter, şimdi yeni bir aşırı sağcının daha meclise girmeye çalıştığını ve bu konuda alınması gereken önlemleri ciddi bir şekilde düşünmeleri gerektiğini dile getirdi. Toplantının ardından Zaman'a konuşan Reiter, kentin konut sorununun da kendisi için önemli olduğunu ifade etti. Sosyal demokrat partili Reiter, Belediye Başkanı olmak istediğini ve kentin kültürel çeşitlilik yapısının ayakta kalmaya devam etmesinin kendisi için önemli olduğunu kaydetti. CİHAN

Yorumlar