Rehin tutulan şoför aileleri: Çocuklarımızı kurtarın

Irak'ın Musul kentinde, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) tarafından kaçırılan şoförlerin aileleri, devlet yetkililerine seslenerek çocuklarının kurtarılmasını istedi. Şırnak'ın Silopi ilçesine bağlı Doruklu köyünde ikamet eden kaçırılan...

Google Haberlere Abone ol
Rehin tutulan şoför aileleri: Çocuklarımızı kurtarın

Irak'ın Musul kentinde, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) tarafından kaçırılan şoförlerin aileleri, devlet yetkililerine seslenerek çocuklarının kurtarılmasını istedi.

Şırnak'ın Silopi ilçesine bağlı Doruklu köyünde ikamet eden kaçırılan 4 şoförlerin aileleri, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) tarafından kaçırılan şoförlerin serbest bırakılması için devlet yetkilerinin devreye girmesi gerektiğini söyledi. Kaçırılan Servet ile Selahattin Karakan'ın annesi Hüsniye Karakan, çocuklarının sadece ekmek parası için o bölgeye gittiğini ifade etti. Acılı anne Hüsniye Karakan, "2 çocuğum onların elinde durumları nasıldır hiç bilmiyoruz. Onların bir an önce serbest bırakılmalarını istiyoruz. Yetkili kurumları bu konuda yardımlarını bekliyoruz." dedi.

Kaçırılan şoförlerin kardeşi olan Serbest Karakan, ağabeylerinin ilk kez o bölgeye gittiğini dile getirdi. Serbest Karakan, "Şu anda mahsur durumdalar. Yetkililerden yardım bekliyoruz. Telefonlarına ulaşamıyoruz. Gizli bir telefonla görüştük, en son görüşmemizde iyiyiz dediler. Yemek vermişler onlara onların ilk gidişiydi. Bu köyden dört kişi gitti. Zaten ikisi ağabeyimdi. İlk defa gittiler ve gelmediler. Yardım bekliyoruz yetkililerden mağdur durumdayız." diye konuştu. Nihal Şimşek ise Musul'da hem oğlunun hem de eşinin rehin alındığını söyledi. Eşi Ramazan Şimşek (42) ve oğlu Özgür Şimşek'in (22) santralde TIR şoförü olarak çalıştığını, rehin alındıklarından bu yana onlarla ilgili sağlıklı bilgi alamadığını ifade eden Nihal Şimşek, gözyaşları içinde eşi ve oğluna kavuşmak için yetkililerinden yardım beklediğini dile getirdi.

Silopi Şoförler Odası Başkanı Heşar Haşimoğlu, “Bizimde aldığımız haberlere göre Irak’ın Geyara kentinde 28 şoförlerimiz boşaltma istasyonunda rehin alınmış. İçlerinde 10 şoförümüz IŞİD örgütü tarafından yanlarına alarak bilinmeyen bir yere götürmüşler. Bu şoförlerin bazılarına ulaşılmış. Orada şoförlerin telefonları ve pasaportların onlardan alındığı söylenmektedir. Habur İdari Mülki Amirliği’nden aldığımız bilgilere göre, şoförlerin IŞİD örgütü tarafından kaçırıldığı ve Dışişleri Bakanlığı ile irtibata geçildiği ve konsolosla görüşüldüğünü ifade ettiler. Şuanda beklemekteyiz. Biran önce bu rehin tutulan şoförlerimizin sağ salim serbest bırakılmaları ve ailelerine teslim edilmesini istiyoruz." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar