Refleksoloji, 'Serebral Palsy’lilere umut oldu

Refleksoloji uzmanı Serpil Bihir, 12 bin yıllık geçmişi ile etkili destekleyici ve tamamlayıcı tedavi yöntemlerinden olan 'Refleksoloji’nin 'Serebral Palsy’li hastalarına umut olduğunu söyledi.'Ayakların vücudun aynası olduğu' öğretisine...

Google Haberlere Abone ol
Refleksoloji, 'Serebral Palsy’lilere umut oldu

Refleksoloji uzmanı Serpil Bihir, 12 bin yıllık geçmişi ile etkili destekleyici ve tamamlayıcı tedavi yöntemlerinden olan 'Refleksoloji’nin 'Serebral Palsy’li hastalarına umut olduğunu söyledi.

'Ayakların vücudun aynası olduğu' öğretisine dayanan yöntemin engelli gruplarında etkili ve sonuç alınan bir uygulama olduğuna işaret eden Serpil Bihir, tedaviye ilişkin yaptığı açıklamada, refleksoloji uygulamasının son yıllardan devlet tarafından desteklenerek alternatif tıp olarak kabul görüldüğünü hatırlattı. Refleksoloji uygulamasıyla serebral palsy hastaları yanı sıra otizm(içe dönüklük), epilepsi(sara), mental-zihinsel gerilik, mental motor-zihinsel ve bedensel gerilik, felç, beyin travmaları, doğum felci, yürüme ve konuşma gerilikleri, down sendromu, spina bifida (sinir hasarı) gibi nörolojik rahatsızlıklarda engellilere faydalı ve sonuç alındığına işaret eden Bihir, başarılı sonuçları örneklerle anlattı.

Refleksolog Bihir, yöntemin serebral palsy hastalarındaki etkisini ise şöyle ifade etti: “Hasarlı olan bölgeler ayaktaki sinir son uçlarında verilen basınç uyarıları ile örneğin; sağ ayaktan konuşma merkezi sinirini uyararak beyindeki noktaya ileti gönderilmesi ve hasarlı sinirin aktif hale geçip vücuda doğru komut vermesini sağlamak gibi uyarılar verilerek sonuca ulaşılır. Refleksoloji uygulaması ile serebral palsy’li bir çocuğun adım atabilmesi, konuşabilmesi, algısının artması, spastzitenin azalması, kabızlığın düzelmesi, yeme-içmenin kolaylaştırılması ve hayatını kendi kendine devam ettirebilmesi sağlanıyor.”

Bihir, 10-15 seanslık refleksoloji uygulamasından sonra hastada; kabızlıkta rahatlama, spastzite de azalma, gevşeme, tepkilerin artması(çoğu zaman görülür) gibi gelişmeler görülmeye başladığını, hareketlerin çoğaldığı, hastanın düzenli seanslar süresinde devam edildiğinde yürüyebilme, konuşabilme gibi etkileri görüldüğünü kaydetti. CİHAN

Yorumlar