Raporlu öğrenciler mazeret sınavına girdi

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Mazeret Sınavı başladı. Genel sınavın yapıldığı tarihlerde raporlu ya da benzer nedenlerle sınava giremeyen öğrenciler, bugün mazeret sınavına girdi. Kolunda ve elinde alçılı olarak sınava...

Google Haberlere Abone ol
Raporlu öğrenciler mazeret sınavına girdi

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Mazeret Sınavı başladı. Genel sınavın yapıldığı tarihlerde raporlu ya da benzer nedenlerle sınava giremeyen öğrenciler, bugün mazeret sınavına girdi. Kolunda ve elinde alçılı olarak sınava gelen öğrencilere öğretmenler yardımcı oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2014 2. dönem TEOG sınavına giremeyen öğrenciler için mazeret sınavı yaptı. 28 – 29 Nisan tarihlerinde herhangi bir sağlık nedeniyle TEOG’a giremeyen öğrenciler bugün ve yarın mazeret sınavına giriyor. Öğrenciler, sınavların ilk gününde Türkçe, matematik ve din kültürü ve ahlak bilgisi yazılıları, ikinci gününde ise fen ve teknoloji, inkılap tarihi ve Atatürkçülük ve yabancı dil sınavlarına girecek.

Asıl sınava giremeyen öğrenciler sabah saatlerinden itibaren Beşiktaş Mustafa Kemal Ortaokulu’na geldi. Sınav zamanı kolu kırılan Can Altan isimli öğrenci, mazeret sınavı yapıldığı için mutlu olduğunu söyledi. Oğlunun kolu kırıldığı için sınava giremediğini belirten Levent Altan da, “Mazeret sınavı olmasaydı 1 yıl boşa gidecekti. Bu sınava girmeden de liseye kayıt olmuyor.” dedi.

CİHAN

Yorumlar