Ramazan'ın yaklaşmasıyla gıda denetimleri arttı

İstanbul Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Kontrol ekipleri, Ramazan ayının yaklaşmasıyla İstanbul’daki gıda denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Gıda Kontrol Ekipleri, Anadolu ve Avrupa Yakası’nda çok sayıda işletmeyi...

Google Haberlere Abone ol
Ramazan'ın yaklaşmasıyla gıda denetimleri arttı

İstanbul Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Kontrol ekipleri, Ramazan ayının yaklaşmasıyla İstanbul’daki gıda denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Gıda Kontrol Ekipleri, Anadolu ve Avrupa Yakası’nda çok sayıda işletmeyi denetledi.

İstanbul Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Kontrol ekipleri, Ramazan'ın yaklaşması sebebiyle İstanbul genelinde denetimlerini artırdı. Kontrol ekipleri Anadolu ve Avrupa yakasındaki işyerlerine sıkı denetim yaptı. Anadolu Yakası'nda; Pendik, Kadıköy, Kartal, Ataşehir ve Maltepe İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinden toplam 24 Kontrol görevlisinin katıldığı denetimlerde Maltepe sahil kesimlerinde başladı. Sahil şeridinde toplu tüketim yeri olarak faaliyet gösteren 36 gıda işletmesinde denetim yapıldı. Denetimler sonucunda; 3 işletmeye kapatma cezası uygulanırken; eksikliklerini tamamlaması için 11 işletmeye süre verildi, bir işletmeye ise hijyen uygunsuzluğundan idari yaptırım uygulandı.

Avrupa Yakası’nda ise Fatih, Beyoğlu, Eyüp ve Zeytinburnu İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri Kontrol Ekiplerinin de katılımıyla turistlerin yoğun olarak bulunduğu Sultanahmet'te denetimler yapıldı. Toplam 22 Kontrol Görevlisinin katıldığı denetimlerde; Sultanahmet ve çevresinde bulunan otel ve toplu tüketim yeri olarak faaliyet gösteren 59 işletme titizlikle denetlendi. Denetimler sonucunda; uygunsuzluk tespit edilen 10 işletmeye eksikliklerin giderilebilmesi için süre verilirken; ‘İşletmeye Kayıt Belgesi’ olmadan faaliyet gösteren bir işletmeye de idari para ceza uygulandı. Toplam 47 işletmede asgari hijyen koşullarının sağlandığı tespit edildi.

Denetim yapılan başka bir yer ise Bayrampaşa'da bulunan Mega Center idi. Güvenlik kuvvetlerinin de eşlik ettiği denetimlerde; önceden belirlenen 50 adrese baskın düzenlendi. Baskın yapılan işletmelerden 26’sının kapalı olduğu tespit edilirken; 3 işletmenin onaysız faaliyet gösterdiği, 4 işletmenin Bakanlığa kayıt yaptırmadığı tespit edildi. Yedi işletmeye ise eksikliklerini gidermesi için süre verildi. Denetimler, Ramazan ayı sonuna kadar aralıksız devam edecek. CİHAN

Yorumlar