Ramazan'da 150 vakit namaz kılan çocuklara bisikler ve tablet verilecek

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde Ramazan ayı boyunca camide 150 vakit namaz kılan çocuklara bisiklet, tablet bilgisayar ve çeşitli hediyeler verilecek.Sorgun Salih Paşa Camii İmamı Kemal Yazar, çocuklara namaz kılma alışkanlığını kazandırmak...

Google Haberlere Abone ol
Ramazan'da 150 vakit namaz kılan çocuklara bisikler ve tablet verilecek

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde Ramazan ayı boyunca camide 150 vakit namaz kılan çocuklara bisiklet, tablet bilgisayar ve çeşitli hediyeler verilecek.

Sorgun Salih Paşa Camii İmamı Kemal Yazar, çocuklara namaz kılma alışkanlığını kazandırmak ve camiye olan sevgilerini artırmak için Ramazan ayı boyunca 150 vakit namaz kılan çocuklara bisiklet ve tablet bilgisayar vereceklerini söyledi. Yazar, “ Sorgun Salih Paşa Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından geçen Ramazan ayında günde 5 vakit namaz kılan çocuklarımıza tablet bilgisayar vermiştik. Bu yıl ise teravih namazıyla birlikte günde 5 vakit namazı camide cemaatle kılan yavrularımıza bu bayramda bayram hediyesi olarak bisiklet, tablet bilgisayar ve çeşitli hediyeler vereceğiz. Amacımız bu yavrularımızı Allah'ın mescitlerine alıştırmak. Çocuklarımızın ve gençlerimizin namaz kılmayı alışkanlık haline getirmeleri için derneğimiz ve esnafımızın iş birliği ile böyle bir kampanya başlattık." dedi.

Geçen yıl 40 çocuğun günde 5 vakit namaz kılmaya geldiğini, bu yıl ise bu sayının arttığını belirten, Yazar, bu yıl ise 60 çocuğun kayıtlarının yapıldığını kaydetti.

Salih Paşa Camii müezzinlerinden Faik Karabulut’ta Ramazan ayı içerisinde 30 gün boyunca camide 5 vakit namazını eksiksiz kılan çocuklara bisiklet, 4 vakit kılan çocuklara tablet bilgisayar ve daha az kılan çocuklara ise çeşitli hediyelerin verileceğini ifade etti.

CİHAN

Yorumlar