Ramazan öncesi 'merdiven altı tatlı' uyarısı

Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Hayrettin Köse, Ramazan ayı ile birlikte korsan tatlıcıların ortaya çıktığını belirterek, vatandaşlara merdiven altı işletmelerin ürettiği tatlılardan almamaları konusunda uyarıda bulundu....

Google Haberlere Abone ol
Ramazan öncesi 'merdiven altı tatlı' uyarısı

Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Hayrettin Köse, Ramazan ayı ile birlikte korsan tatlıcıların ortaya çıktığını belirterek, vatandaşlara merdiven altı işletmelerin ürettiği tatlılardan almamaları konusunda uyarıda bulundu. Köse, "Maliyet düştükçe kalite düşüyor. Kaliteli malzeme ile ucuz ürün satmak mümkün olmayacağı için maliyetin altında satılan tatlılara itibar edilmemeli." dedi.

Basın toplantısı düzenleyen Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Hayrettin Köse, Ramazan ayı öncesi vatandaşları tatlılar konusunda uyardı. Bazı esnafların sicillerinde bulunan faaliyet konularını bir yana bırakarak Ramazan ayında gıda sektörüne geçiş yaptığını dile getiren Köse, merdiven altı işletmelerin yılda bir ay yüzü gülecek tatlıcı ve pastacı esnafının gelirine ortak olmak istediğini söyledi. Köse, "Sürekli denetim ile hijyen ve sanitasyona uygun bir üretim yaparken bu üretim izni almayan kaçak üretim yapan yerlerden tatlı alıp satan esnaflar ülkemizi hem vergi kaybına uğratmakta hem de halkımızın sağlığını hiçe sayarak bu ürünleri alıp satmaktadırlar. Buna artık dur diyelim. Unutmamalı ki maliyet düştükçe kalite de düşüyor. Kaliteli malzeme ile ucuz ürün satmak mümkün olmayacağı için maliyetin altında satılan tatlılara itibar etmemek gerekir.'' dedi.

Yaz aylarında ağır tatlılar yerine sütlü tatlıların tercih edilmesini isteyen Köse, şunları söyledi: "Sofralarımızın vazgeçilmezi sütlü tatlılardan donduranın yaz aylarında satışlarının artmasını fırsat bilen bazı kişiler eğitimini almadan daha fazla para kazanma hırsıyla toplumumuzun sağlığını düşünmeden merdiven altı diye tabir ettiğimiz yerlerde üretim yapmaktadır. Bu tarz yerlerde üretilen dondurmaların tüketilmesi vatandaşlarımızın sağlığı açısından önem teşkil etmektedir. Sigara dahi satış izni olmadan satışı yapılamayan ürün iken sağlımızı direk ilgilendiren besleyici gıda maddemiz olan tatlı ve şekerli gıdaların bilhassa Ramazan ayında satış izni olmayan yerlerde satışının yapılmamasını istiyoruz."

CİHAN

Yorumlar