Ramazan bereketi seyyar satıcılara yansıdı

Ramazan ayı sebebiyle camilerde yaşanan yoğunluğu fırsat bilen seyyar satıcılar cami önlerini mesken tutmaya başladı. Muş’ta Ramazan ayı sebebiyle halkın en uğrak yeri olan camilerin önleri seyyar satıcıların uğrak yeri haline geldi....

Google Haberlere Abone ol
Ramazan bereketi seyyar satıcılara yansıdı

Ramazan ayı sebebiyle camilerde yaşanan yoğunluğu fırsat bilen seyyar satıcılar cami önlerini mesken tutmaya başladı.

Muş’ta Ramazan ayı sebebiyle halkın en uğrak yeri olan camilerin önleri seyyar satıcıların uğrak yeri haline geldi. Cami önlerinde bekleyen seyyar satıcı sayısı oldukça arttı. Ramazan ayı sebebiyle camiler dolup taşarken, seyyar satıcılar da cami önlerini mesken tutmaya başladılar.

Satış yapmak için yoğun olan cami önlerinde bekleyen seyyar satıcılar ramazan ayında en iyi satışın cami önlerinde yapıldığını belirttiler. Camilerin yoğun olması sebebiyle cami önlerinde bekleyerek satış yapan seyyar satıcılar, ramazanda en iyi satışın cami önlerinde olduğunu söylediler. Özellikle sebze ve meyve satışı yapan seyyar satıcılar cami önlerinde ve özellikle namaz saatlerinde bekleyerek satış yapmaya çalıştıklarını ve Cuma günleri en çok satışların yapıldığını belirten seyyar satıcılardan Ramazan Akut, kendi geçimlerini ancak bu şekilde yapabildiklerini söyledi.

"BİZ DE RAMAZAN DA KAZANIYORUZ"

Cami önlerindeki seyyar satıcılardan Ramazan Akut ise "Ramazan aylarında camiler oldukça kalabalık oluyor. Özellikle Cuma günü bu bir hayli yoğunluğun yaşanmasına vesile oluyor. Biz de kalabalığın yoğun olduğu yerlere gitmeye çalışıyoruz. Genellikle sebze veya meyve sattığımız için camiden çıkan cemaat alışveriş yapıyor. Camiden çıkan vatandaş oruçlu olduğu için hemen alışverişini yapıp evine gidiyor. Bu sebeple cami önlerinde iyi satış yapılıyor. Biz de bu sebeple cami önlerinde sürekli beklemeye çalışıyoruz." dedi.

Seyyar satıcıların getirdiği taze sebze ve benzeri gibi ürünleri marketlerde bulamadıklarını belirten Asım Tunç isimli vatandaş ise "Bu tür satışların yapılması taraftarı olduklarını söyledi. Akut, "Ramazan ayı nedeniyle insan bir hayli yorgun oluyor ve kendini camilere atıyor. Cami çıkışı ise taze sebze ve ürünler görüyor. İster istemez bir değişiklik olsun ve eve eli boş gitmemek için bir şeyler alıyor. Seyyar satıcılar ayrıca birde ucuz sattıkları için daha çok ilgi görüyorlar." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar