Ramazan ayında eşek sırtında içme suyu çilesi

Gaziantep'in Araban ilçesine bağlı Sarıkaya köyünde ikamet edenler, yıllardır eşek sırtında içme suyu taşıyor. Köylerinde su olmadığı için Ramazan ayında da bu çileye devam eden vatandaşlar, yetkililerden gerekli hassasiyeti göstermelerini...

Google Haberlere Abone ol
Ramazan ayında eşek sırtında içme suyu çilesi

Gaziantep'in Araban ilçesine bağlı Sarıkaya köyünde ikamet edenler, yıllardır eşek sırtında içme suyu taşıyor. Köylerinde su olmadığı için Ramazan ayında da bu çileye devam eden vatandaşlar, yetkililerden gerekli hassasiyeti göstermelerini istiyor.

150 haneli, bin 100 nüfuslu köyde yıllarca aynı sıkıntıyı yaşadıklarını belirten köy muhtarı Mehmet Yıldız, su ihtiyaçlarını Tillek mevkindeki dağlık bölgeden eşeklerle karşıladıklarını dile getirdi. Ramazan ayında oldukça sıkıntılar yaşadıklarına dikkat çeken muhtar Yıldız, “Köyümüzün içme suyu ihtiyacı Besni ilçesine bağlı Tetirli köyünden karşılanıyordu. Yıllardan beri şebekenin düzenli olarak çalışmaması nedeniyle her gün 2 kilometre uzaklıktaki dağlık bölgeden çocuk çocuk eşeklerle su taşımak zorunda kalıyoruz. Hava sıcaklığının zaman zaman 45 dereceye kadar yükseldiği mübarek Ramazan ayında çocuklarımız, kadınlarımız eşeklerle her gün su getirmeye mahkum oldu. Yetkililerden yardım istiyoruz.” dedi.

Su taşımaktan bıktıklarını belirten köy sakinlerinden Kemal Şahin, “1962 yılında köy halkı tarafından yaptırılan pınardan su taşımaktan bıktık. 2 kilometre uzaklıkta dağlık bölgeden eşek ve atlarla her gün birkaç kez taşıdığımız 15-20 litre suyu hangi ihtiyacımızda kullanalım, yetkililere soruyorum. Lütfen artık bizim içme suyu çilemize bir son versinler.’’ diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar