Rahime Batu Lisesi, matematikte bölge birincisi seçildi

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (Tübitak) tarafından 45'incisi düzenlenen Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Malatya Bölge Yarışması'nda matematik kategorisinde Özel Rahime Batu Liseleri’nin ‘Güçler Birliği Toplamı’ isimli çalışm.

Google Haberlere Abone ol
Rahime Batu Lisesi, matematikte bölge birincisi seçildi

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (Tübitak) tarafından 45'incisi düzenlenen Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Malatya Bölge Yarışması'nda matematik kategorisinde Özel Rahime Batu Liseleri’nin ‘Güçler Birliği Toplamı’ isimli çalışması birinci oldu.

Tübitak 45’inci Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Malatya Bölge Yarışması’na 8 ilden 568 proje başvuruda bulundu. Yarışmaya Adıyaman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Malatya, Mardin, Şanlıurfa ve Tunceli'den toplam 100 proje katıldı. İki gün açık kalan sergide dereceye giren projeler de belirlendi. Yarışmada Özel Rahime Batu Anadolu ve Fen Lisesi matematik alanında bölge birinciliğini elde etti. Okul öğrencileri tarafından hazırlanan ‘Güçler Birliği Toplamı’ adlı proje 90 proje arasından en başarılı çalışma seçildi.

Proje danışman öğretmeni Naci Durmuş, öğrencileri proje için yoğun çaba harcadıklarını belirtti. Projede her türlü ayrıntıyı en ince detayına kadar ortaya koymaya çalıştıklarını söyleyen Durmuş, özverili bir çalışma sonucu oluşturulan projenin birinci olmasının mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Durmuş, bölgeyi Ankara finallerinde başarıyla temsil etmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Özel Rahime Batu Anadolu ve Fen Lisesi Okul Müdürü Ufuk Ercul, okul olarak Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Malatya Bölge Yarışması'na hazırladıkları 48 proje ile başvurduklarını açıkladı. Bölgede en fazla proje ile başvuran okul olduklarını anlatan Ercul, 5 projelerinin bölge proje sergisine katılmayı hak kazandığını dile getirdi. Yarışmada matematik kategorisinde bölge birincisi olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Ercul, "Her yıl Tübitak projelerine büyük önem veriyoruz. Yarışma için eğitim sezonunun ilk gününden itibaren bu konuya yoğunlaşıyoruz. Öğretmenlerimiz öğrencilerimizi proje hazırlamaya teşvik ediyor. Çalışmalarında da destek oluyor. Bunun sonucu olarak onlarca proje ortaya çıkıyor. Hazırlanan projeler her yıl önemli dereceler elde ediyor. 2013 yılında Ankara’da iki projemiz Türkiye finallerinde bölge adına yarıştı. Bu yılda matematik alanında bir projemiz Türkiye finalisti oldu. Emeği geçen öğrenci ve öğretmenleri tebrik ediyorum. Matematik alanında Malatya için Türkiye ile yarışacak öğrencilerimize başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar