'PYD bir günlük damadı işkenceyle öldürdü' iddiası

Suriye’in Afrin şehrinde PYD tarafından göz altına alınan bir günlük damat Hanan Hemdûş’un işkence edilerek öldürüldüğü iddia edildi. PYD’nin asayiş birimi YPG tarafından gözaltına alınan Hemdoş’un ailesi, çocuklarının işkence...

Google Haberlere Abone ol
'PYD bir günlük damadı işkenceyle öldürdü' iddiası

Suriye’in Afrin şehrinde PYD tarafından göz altına alınan bir günlük damat Hanan Hemdûş’un işkence edilerek öldürüldüğü iddia edildi. PYD’nin asayiş birimi YPG tarafından gözaltına alınan Hemdoş’un ailesi, çocuklarının işkence sonucu öldürüldüğünü söyledi. PYD, Hemdûş’un gözaltındayken duvar ve demirlere kafasını vurarak intihar ettiğini savundu. Suriye Kürt Gelecek Hareketi ise 18 Mayıs’ta büyük miting düzenleyerek Hemdoş gibi gözaltında yaşanan ölümleri protesto edecek.

Alınan bilgiye göre, Hanan Xelil Hamdûş (36) düğünden bir gün sonra eşine ve annesine hediye almak için motosikletine binerek Afrin şehir merkezine doğru yola çıktı. Ancak bir otomobille çarpıştı. Küçük çaplı kazadan sonra sürücüler tartıştı. Yaşanan gerginliğe PYD’nin asayiş birimleri müdahale etti. Bu sırada PYD’liler ile Hamdûş arasında da gerginlik yaşandı. İddialara göre, Hamdûş, Öcalan ve PKK aleyhine konuşunca gözaltına alındı. Durumu öğrenen babası, asayiş birimine giderek oğlunun bırakılmasını istedi. PYD, ‘Oğlun küfür ettiği için bırakılmayacak’ cevabını verdi. Bir gün sonra, Hanan Hemdûş’un babası ve annesi çağrılarak çocuklarının cenazesi teslim edildi.

PYD, Hanan Hemdûş’un gözaltındayken duvar ve demirlere kafasını vurarak intihar ettiğini belirtti ancak aile buna inanmadı. Hemdûş’un kafasında herhangi bir yara olmadığını kaydeden aile, çocuklarının işkenceyle öldürüldüğünü öne sürdü. Hemdûş’un elleri ve yüzünde işkence izleri olduğuna dikkat çeken aile, "Yeni evlenen oğlumuz neden intihar etsin?" dedi.

Olayın duyulması üzerine PYD ve Baas’a karşı olan Kürt gruplar harekete geçti. Suriye Kürt Gelecek Hareketi (Şepêla Pêşeroja Kurdî Suriyê) bir açıklama yaparak işkence ve zulümlere karşı 18 Mayıs’ta Afrin’de bir miting düzenleyeceğini belirtti. Açıklamada şöyle denildi: “Vicdan ve özgürlük taraftarı herkesi mitinge davet ediyoruz. Mitingde, Hanan’ın PKK/PYD tarafından öldürülmesini protesto edeceğiz. Her türlü işkence ve insan hakları ihlaline dur diyeceğiz. Bu yapılan Diyarbakır zindanlarında yaşananları akıllara getiriyor. Bir günlük damat onların zulmünü kabul etmemişti. Biz Suriye Kürt Gelecek Hareketi olarak insan hakları örgütlerini mitinge davet ediyoruz.” denildi. CİHAN

Yorumlar