Putin talimatı verdi, Ruslar Suriye'den çekiliyor

Rusya Devlet Başkanı Putin, Rusların Suriye'den çekilmesi talimatını verdi. Türkiye ziyareti öncesi Suriye'ye giden Rusya Devlet Başkanı Putin bugün Esed ile bir araya gelmişti

Google Haberlere Abone ol
Putin talimatı verdi, Ruslar Suriye'den çekiliyor

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Son dakika.... Rusya Suriye'den çekiliyor. Suriye'nin kuzeyinde Rus üssünde bulunan Vladimir Putin, ülkesine bağlı güçlerin Suriye'den ayrılması için talimat verdi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ankara ziyareti öncesinde gittiği Suriye'de önemli bir karara imza attı. Putin, Rusya'nın buradaki güçlerine ülkeden ayrılmaları talimatı verdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye ziyareti öncesi Suriye'nin Lazkiye kentindeki Hmeymim hava üssüne gitti. Putin hava üssünde Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'la görüştü. Görüşmede Rusya'nın Suriye'deki askeri güçlerini çekme kararı aldığı duyuruldu. Putin Hmeymim'de yaptığı açıklamada, "Savunma Bakanı (Sergey Şoygu) ve Genelkurmay Başkanı'na (Valeriy Gerasimov) Rus güçlerinin daimi konuşlanma noktalarına geri çekilmeye başlanması emrini veriyorum" dedi.

Sputnik'te yer alan habere göre Putin, "Rusya ve Suriye ordularının uluslararası terörizmin en güçlü gruplarından birini (IŞİD) sadece 2 yıl gibi kısa bir sürede yok ettiğini" kaydetti.

Yorumlar

ihsan abd de çekilsin mülteciler yerlerine dönsün yetti be 7 senedir göçmen insanlar