Pursaklar’da Ramazan coşkusu

Ankara Pursaklar Belediyesi’nin her yıl düzenlediği geleneksel ramazan etkinlikleri 8 Temmuz’da Şehit Salim Akgül Parkı’ndaki yarı açık anfi salonunda başlayacak. Ramazan etkinlikleri 23 Temmuz Kadir Gecesi’nde halk iftarı ile sona erecek....

Google Haberlere Abone ol
Pursaklar’da Ramazan coşkusu

Ankara Pursaklar Belediyesi’nin her yıl düzenlediği geleneksel ramazan etkinlikleri 8 Temmuz’da Şehit Salim Akgül Parkı’ndaki yarı açık anfi salonunda başlayacak. Ramazan etkinlikleri 23 Temmuz Kadir Gecesi’nde halk iftarı ile sona erecek.

İslam âlemi, manevi iklimi ile gönülleri rahmet deryasına sürükleyecek olan On Bir Ayın Sultanı Ramazan’a ulaşmanın mutluluğunu yaşıyor. Pursaklar Belediyesi de geleneksel hale getirdiği Ramazan programlarıyla Pursaklar halkının manevi iklimine katkı sunacak. Böylece Ramazan’a ulaşmanın getirdiği sevinç, Pursaklar’daki etkinliklerle zirve yapacak.

Her gün saat 22.00’da başlayacak olan etkinlerin sahne gösterileri teravih namazı sonrası başlayacak. Geleneksel sanatlardan otantik eğlencelere, Türk tasavvuf musikisi konserlerinden yarışmalara, kukla gösterisinden Hacivat-Karagöz’e, sihirbazdan ateşbaz gösterilerine dolu dolu iki hafta yaşanacak. Etkinliklere katılanlar arasında yapılacak olan çekilişlerde televizyon, bisiklet gibi çeşitli sayıda hediye verilecek.

Belediye Başkanı Selçuk Çetin, kardeşliğin önemine vurgu yaptığı Ramazan mesajında şunları söyledi: “Ramazan ayı boyunca şehrimizin diriliğini sağlayacak, insanlarımızın birliğini tesis edecek etkinlikler düzenleyeceğiz. Geçtiğimiz yıllarda yaptığımız Ramazan etkinlikleri halkımızın büyük beğenisini kazanmıştır. Artık halkımız eski Ramazanların güzelliklerini hatırlamakla kalmıyor, yeni Ramazanlarda ne tür yenilikler olacak diye bekliyor.” dedi.

CİHAN

Yorumlar