PTT'nin E-Yazışma Sistemi tanıtıldı

Kamu kurum ve kuruluşları arasında yapılan yazışmaların karşılıklı olarak elektronik ortamda yürütülmesi için geliştirilen Kayıtlı Elektronik Posta'nın (KEP) tanıtımı, PTT Pul Müzesi'nde düzenlenen bir törenle yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
PTT'nin E-Yazışma Sistemi tanıtıldı

Kamu kurum ve kuruluşları arasında yapılan yazışmaların karşılıklı olarak elektronik ortamda yürütülmesi için geliştirilen Kayıtlı Elektronik Posta'nın (KEP) tanıtımı, PTT Pul Müzesi'nde düzenlenen bir törenle yapıldı.

    Törene, Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen, Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Naci Koru, PTT Genel Müdürü Osman Tural katıldı.

    Törende Osman Tural, E-Yazışma ile ilgili devletin kendi içinde yazışmasının bu sistemle sağlanacağını belirtti. Sistemle, devletin kendi içinde haberleşmenin sağlanmaya çalışıldığını dile getiren Tural, "Burada bize yüklenen vazife bize bunun alt yapısını sağlamak idi. Bu, 6 bakanlık ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İkisini tamamladık. Diğerlerini de tamamlayacağız." dedi.

    Tural, e-yazışmanın basit bir sisteme sahip olduğunu da dile getirerek tüm bakanlıkların, diğer kurumlarla elektronik yazışmayı KEP ile sağlayacağını bildirdi.

    KEP 2 KURUMLA SINIRLI KALMAMALI

    Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru da, kendisinin 33 yıldır Dışişleri Bakanlığı'nda çalıştığını belirterek kendi teşkilatlarındaki haberleşmeyi hangi zorluklar altında yaptıklarını anlattı. Dışişleri Bakanlığı olarak yıllardır yazışmalarını bilgisayar üzerinden yaptıklarını ifade eden Koru, diğer kamu kurumları ile resmi yazışmaların yapılmamasının sorun oluşturduğunu kaydetti.

    Cumhurbaşkanlığı ile 3 yıl önce elektronik haberleşmenin yapıldığını ancak, bunun yasal dayanağının olmadığını sonradan öğrendiklerini dile getiren Koru, "Bunun alt yapısını gerçekleştirdiniz. Artık bunun yasal zemini oluşmuş oldu. Artık, Cumhurbaşkanlığı ile bütün yazışmalarımızı elektronik olarak yapacak hale geleceğiz. Söylediğiniz gibi, bunun 2 kurumla kalmaması, çok sayıda kurumun buna entegre olması gerekiyor. KEP sistemi etkin bir şekilde ülkemizde kullanılmaya başlandığında tüm resmi kurumlarımız saniyeler içinde resmi yazışmalarını yapacaklar." diye konuştu.

    "BU SİSTEMİ DİĞER KURUMLAR SÜRATLE UYGULASINLAR"

    Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Genel Sekreteri Mustafa İsen de konuşmasında, KEP'in varlığının çoğaltılarak toplumun diğer birimleri tarafından tatbik edilir hale gelmesi gerektiğini diye getirdi. Bu sistemle, işlerin çok kolaylaşacağına, sistemin çevreye yararlı olacağına işaret eden İsen, şöyle devam etti: Bununla birlikte devlet dairelerine, milletin gelmesi mantalitesi de ortadan kalkıyor. Saniyelik bir işe dönüyor, bir kurumdan diğer kuruma gitmesi. Bu sistemi bütün kurumlar süratle oluştursunlar." CİHAN

Yorumlar