Projesi çizilemeyen lojistik merkezinin senaryosunu çizdiler

Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğrencileri 2013-2014 öğretim yılında Kars'ı çalışma alanı olarak seçip şehrin gelişimi üzerine senaryolarını çizdi. Çizilen senaryolar arasında yıllardır projesi...

Google Haberlere Abone ol
Projesi çizilemeyen lojistik merkezinin senaryosunu çizdiler

Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğrencileri 2013-2014 öğretim yılında Kars'ı çalışma alanı olarak seçip şehrin gelişimi üzerine senaryolarını çizdi. Çizilen senaryolar arasında yıllardır projesi çizilemeyen lojistik merkezin senaryosunun çizilmesi dikkatlerden kaçmadı.

Kars Belediyesi Encümen Toplantı Salonunda basın mensupları ve Belediye Başkan yardımcıları ile bir araya gelen, 6 öğretim elemanı 36 öğrenci; şehrin bütünü ve yakın çevresine ilişkin ekonomik, sosyal, kültürel ve fiziksel süreçlerin belirlenmesini sağlayan planlamalarını basınla ve belediye yetkilileriyle paylaştı. Kars'ın geleceğine yönelik senaryoların ve gelişme planlarının üretilmesini, şehrin nüfus büyüklükleri, çalışan nüfusun sektörel dağılımı, merkez kademelenmeleri, iki veya daha çok sayıda seçenekten oluşan gelişme planlarıyla mekânsal boyutta çalışımlardan oluşan planları belediyeye sundular.

Doç. Dr. Kübra Cihangir Çamur, çalışmalarının eğitim öğretim amaçlı olmadığını, yörenin vizyonunun açıcı olmasını sağlaması bakımından önemli olduğunu söyledi. Çamur, "Onun için biz bu sergi ve çalışmaları önemsiyoruz. Eğer yerel yönetimlerden bu yönde talep gelirse çalışma ve sergilerimizi yapıyoruz. Uzun senelerden beri ilk kez Kars Belediyesi bu konuda bizi onura etti." dedi.

Doç. Dr. Çiğdem Varol ise ilk geldiklerinde nasıl bir Kars'la karşılaşacaklarını bilmediklerini ifade ederek, "Öğrencilerimizde çok yabancıydı. Ama özellikle biz öğrencileri yerinde araştırma yapmaya götürüyoruz. Çünkü her bir kentin sosyal, ekonomik yapısı birbirinden çok farklı." ifadesini kullandı.

Öğrencilerin projelerini açıkladığı bölümde ise Kars'ta seçim çalışmalarında iktidarın gündeme getirdiği ve 2011 seçimlerinde temeli atılacak denilen lakin projesinin dahi çizilmediği, ortaya çıkan lojistik merkezin senaryosunun çizilmesine dikkat çekti.

Kars Belediye Başkan Yardımcısı Arda Soner Tatlı, gazetecilerin sorusu üzerine lojistik merkezin takipçisi olduklarını ve gelinen aşamada yer seçim çalışmalarının tamamlanmasından sonra Organize Sanayi Bölgesi içinde Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü tarafından projeler yapılacağını söyledi. Tatlı, "Proje seçim çalışmaları tamamlanmadı. Biz belediye olarak bu işin içerisinde sadece yönetim kurulundayız." dedi. CİHAN

Yorumlar