Projektörle tavşan avlayanlara ceza yağdı

Erzincan’da gece projektörle tavşan avı yapanlara yönelik Doğal Hayatı Koruma ve Milli Parklar Şefliği ekipleri suçüstü yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Projektörle tavşan avlayanlara ceza yağdı

Erzincan’da gece projektörle tavşan avı yapanlara yönelik Doğal Hayatı Koruma ve Milli Parklar Şefliği ekipleri suçüstü yaptı. Avcılar tarafından öldürülen 6 adet tavşan ile birlikte yakalanan avcılara, idari para cezası uygulanırken, av silahlarına ve kullandıklara araca da el konuldu.

Erzincan’ın Tercan ilçesine bağlı Ilısu köyü mevkiinde önceki gün gece saat 23.00 sıralarında bir ihbarı değerlendiren Doğal Hayatı Koruma ve Milli Parklar Tercan Şefliği ekipleri, Bingöl ilinden Erzincan’a gelerek projektör ile tavşan avı yaptıkları tespit edilen Yavuz B., Ömer B., Nevzat B. ve Serdal E.’ye suçüstü yaptı. Kaçak tavşan avı yapan ve görevli memurların işlerini yapmasına engel olan 4 avcı hakkında cumhuriyet savcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Tercan Şefliği ekipleri olay yerinde yaptıkları incelemede, avcılar tarafından 6 adet yabani tavşanın vurulduğunu tespit etti. Ekipler, avcılara ait projektör, 2 adet av tüfeği ve kullandıkları araca mülkiyeti kamuya geçirilmek üzere el koydu. Avcı başına belgesiz avlanma ve avda yasak olan eşyaları kullanmadan dolayı bin 744 TL idari para cezası ve 6 adet tavşan içinde 3 bin TL tazminat cezası uygulandı.

Öte yandan; yakalanan avcılardan Ömer B.’nin ekim ayı içinde 3 avcı arkadaşı ile birlikte Bingöl’den Erzincan’a gelerek, aynı bölgede projektör ile av yaptığı, 7 adet tavşan avlandığı, avcı başına bin 744 TL idari para cezası ve hayvan tazminatı olarak da 3 bin 500 TL ceza uygulandığı, kullandıkları 2 adet otomatik av tüfeği ve araçlarına el konulduğu belirtildi.
CİHAN

Yorumlar