Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi’ni tamamlayan 80 kişiye sertifika verildi

Adana Ticaret Odası (ATO) ile Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA)işbirliğiyle, ulusal ve uluslararası projelerin bölgede yatırıma dönüşmesi hedefiyle düzenlenen ‘Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi’ni başarıyla tamamlayan 80 kişiye sertifikaları verildi.

Google Haberlere Abone ol
Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi’ni tamamlayan 80 kişiye sertifika verildi

Adana Ticaret Odası (ATO) ile Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA)işbirliğiyle, ulusal ve uluslararası projelerin bölgede yatırıma dönüşmesi hedefiyle düzenlenen ‘Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi’ni başarıyla tamamlayan 80 kişiye sertifikaları verildi.

Adana Ticaret Odası Akdeniz Avrupa İşletmeler Ağı Ofisi’nin yıllık eğitim programı kapsamında, 2014-2020 döneminde şehrin proje geliştirme ve yürütme kapasitesinin artırılması ve çeşitli kaynaklarca sunulan fon ve hibe gibi mali desteklerden daha fazla yararlanılmasının sağlanması amacıyla gerçekleştirilen eğitim, ÇKA Proje Uygulama Birimi Uzmanı Ayşegül Turgut tarafından verildi. ATO Meclis Salonu’nda gerçekleşen ve mevcut durum, paydaş, sorun, hedef ve strateji analizleri, mantıksal çerçeve matrisi, süre ve faaliyet planlaması ile kaynak planlaması konularını içeren seminerin ardından sertifika töreni düzenlendi.

Törende konuşan ATO Başkanı Atila Menevşe, bilim ve teknolojinin baş döndürücü bir hızla ilerlediğini, haberleşme ve ulaşım araçları sayesinde dünyanın küçük bir köy haline geldiğini ifade etti. Menevşe, “Böylece ticaret, sanayi ve imalattan kültürel alanlara kadar ülkeler arasında ortak çalışma imkânları doğmakta, hatta bu giderek zorunlu hale gelmektedir. Günümüz problemleri, bir kişinin hatta bir kurumun çözemeyeceği kadar karmaşık olup; her alanda kıyasıya bir rekabet söz konusudur. Böyle bir ortamda kurum ve toplumların varlıklarını sürdürebilmeleri için; zaman, insan gücü ve diğer kaynakları en iyi şekilde değerlendirme zorunluluğu vardır. Bu da başarılı bir şekilde organize edilmiş plan ve programla gerçekleştirilebilir. Başarıların sürekli olması, toplum hayatının nizam ve ahenginin sağlanıp devam etmesi isteniyorsa bunlara yönelik bir planın bulunması gereklidir. Bu planın bir programa bağlanması ve programı oluşturan alt bölümlerin belirlenerek bunlara özgü projelerin hazırlanıp hayata geçirilmesi gerekir.” dedi.

Sistemli, planlı ve bilinçli çalışmanın bir göstergesi olarak algılanan proje düşüncesi ve projeli çalışmaların öneminin arttığına da işaret eden Menevşe sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkemizin Avrupa Birliği’ne entegrasyonu ve sürece katkı anlamında başta Odamız olmak üzere tüm kişi ve kurumların, Avrupa Birliği fonlarından yararlanmak için AB tarafından ilan edilen proje çağrılarına başvuruda bulunarak, proje sürecini başarılı bir şekilde yürütüp tamamlaması gerekmektedir. Bu süreci başarılı bir şekilde yönetebilmek amacıyla Avrupa Birliği’nde de uygulanan, “Proje Döngüsü Yönetimi” sistemi benimsenmektedir. Proje Döngüsü Yönetimi ile kaynakların doğru kullanımı sağlanarak proje faaliyetlerinin etkinliğinin artırılması hedeflenmiş ve bu sayede hazırlanacak başarılı projelerle İl çapındaki kurumlara ve İlimiz katma değerine katkı sağlanması amaçlanmıştır. Adana Ticaret Odası olarak, 2000 yılından bu yana Avrupa Birliği’nce açılan programlara projeler hazırlayarak bölgemizin önemli miktarda AB hibesinden faydalanmasını sağlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz.”

Törende konuşan ÇKA Genel Sekreteri Zekeriya Şarbak da Avrupa Birliği’nde Türkiye’nin faydalanması için ayrılan 1 milyar dolarlık kaynak olduğuna dikkat çekti. Bu kaynağın kullanılabilmesi için iyi hazırlanmış projelere gereksinim duyulduğunu belirten Şarbak, “Bu kaynakların Türkiye’ye akışının sağlanması, hazırlanan projelerin içeriği ve geçerliliğiyle ilgilidir. Burada verilen eğitimle projelerin istenen normlara ve altyapıya göre hazırlanma yeteneğinin sağlanması hedeflenmiştir. Bu eğitimlere ağırlık vererek daha fazla proje hazırlamalı ve Türkiye için ayrılan yatırım fonlarından bölgemize kaynak akışını hızlandırmamız gerekiyor.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar