Prof. Erci: Hemşirelik insanı değerleri gerektiren meslek

Malatya Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Behice Erci, “Hemşirelik; hastaları izlemek, tanılarını koymak ve tedavi süreçlerini yönlendirmek için gerekli olan ileri soyut düşünme yeteneği, ağır tempoyu üstlenebilecek fiziksel dayanıklılık...

Google Haberlere Abone ol
Prof. Erci: Hemşirelik insanı değerleri gerektiren meslek

Malatya Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Behice Erci, “Hemşirelik; hastaları izlemek, tanılarını koymak ve tedavi süreçlerini yönlendirmek için gerekli olan ileri soyut düşünme yeteneği, ağır tempoyu üstlenebilecek fiziksel dayanıklılık ve her şeyden önce temel insani değerleri gerektiren bir meslektir.” dedi.

Malatya İnönü Üniversitesi Malatya Sağlık Yüksekokulu ve Turgut Özal Tıp Merkezi Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen programla “Dünya Hemşireler Günü” kutlandı. Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Rektör Vekili Prof. Dr. İsmail Özdemir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Türköz, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ünsal Özgen, Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Aslan, Malatya İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Mahmut Saraç, Malatya Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Behice Erci, Türk Hemşireler Derneği Malatya Şube Başkanı Berna Bayır, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Programda ilk konuşmayı, Türk Hemşireler Derneği Malatya Şube Başkanı Berna Bayır yaptı. Dünya Hemşireler Günü'nü kutlayarak konuşmasına başlayan Bayır, “Hemşire denilince aklımıza, mesleki yaşamı içinde gerektiğince hastalara yakın olmak, yakınında olurken hastanın tüm yaşam belirtilerine duyarlı olmak ve onları anlamlandırmak gelmektedir. Görev sorumluluk ve yetkileri kapsamında gerektiğinde müdahale etmek, uyarmak ve izlemek, ilk ve orta öğretim eğitimini tamamladıktan sonra lisans düzeyinde bir eğitimden geçmek ve hemşirelik diplomasını aldıktan sonra mesleki gelişimini sürdürmekle zorunlu olan bir mesleğin üyesidir, hemşirelik.” ifadelerini kullandı.

12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü’nün tüm dünyada ve Türkiye de kutlanmakta olduğunu belirten Malatya Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Behice Erci, “Uluslararası hemşireler günü için her yıl bir tema belirlenmektedir. Bu yıl belirlenen tema, hemşireler için değişen güç, sağlık için hayati kaynaktır. Bunun için kaliteli bir eğitimden geçmeleri gerekmektedir. Bilindiği gibi hemşirelik eğitimi yoğun teorik içeriğin yanı sıra ağırlıklı klinik uygulamaları da içermektedir. Diğer yandan, hemşirelik öğrencileri profesyonel gelişimleri için rol modeline de ihtiyaç duyarlar. Hemşirelik, hastaları izlemek, tanılarını koymak ve tedavi süreçlerini yönlendirmek için gerekli olan ileri soyut düşünme yeteneği, ağır tempoyu üstlenebilecek fiziksel dayanıklılık ve her şeyden önce temel insani değerleri gerektiren bir meslektir.” diye konuştu.

Malatya Sağlık Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından sunulan müzik dinletisi ile devam eden program, “Hemşirelikte hatalı uygulamalar ve yasal sorumluluklar” başlıklı panel ile son buldu.

CİHAN

Yorumlar