Prof. Dr. Orhan Şen: Kadının önemsenmediği toplumlar geleceğe güvenle bakamaz

Karabük Üniversitesi Tıp Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Orhan Şen, kadının önemsenmediği toplumların geleceğe güvenle bakamayacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Prof. Dr. Orhan Şen: Kadının önemsenmediği toplumlar geleceğe güvenle bakamaz

Karabük Üniversitesi Tıp Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Orhan Şen, kadının önemsenmediği toplumların geleceğe güvenle bakamayacağını söyledi. Türk Kadınlar Birliği Adana Şubesi Başkanı Ayşe Birgölge de kadın ve erkek ayrımcılığının olmadığı, hukuk ve insan haklarının ihlal edilmediği bir Türkiye istediklerini belirtti.

Türk Kadınlar Birliği Adana Şube binasında ‘Fotoğraflarla beynimizdeki kadın’ konulu seminer düzenlendi. Burada konuşan Ayşe Birgölge, “Kadın ve çocuğun statüsünü geliştirme amacıyla daha yaşanabilir bir dünya için, insanların ötekileştirilmediği, kadın ve erkek ayrımcılığının olmadığı, hukuk ve insan haklarının ihlal edilmediği bir Türkiye istiyoruz.” dedi. Birgölge, üyelerini bilgilendirme amacıyla farklı konu ve konuklarla seminerlerini sürdüreceklerini de sözlerine ekledi.

Seminere konuşmacı olarak katılan AFIAP ünvanlı uluslararası fotoğraf sanatçısı Karabük Üniversitesi Tıp Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Orhan Şen slayt eşliğinde yaptığı sunumunda; “Kadının önemsenmediği toplumlar geleceğe güvenle bakamaz. Aile içinde kadına yönelik şiddet, sadece kadını değil çocuğu da derinden yaralamaktadır.’’ diye konuştu. Katılımcılara sunduğu çeşitli fotoğraflarla toplumsal temel sorunlardan kadın ve şiddet konusuna değinen Şen, ‘’Eğitimli kesimlerde fiziksel şiddetle birlikte kelimelerle uygulanan duygusal şiddet daha ön plana çıkmaktadır. Toplumsal cinsiyet rollerine dayalı eğitim sisteminin insanı merkezine alacak şekilde düzenlenmesi gerekmektedir. Şiddet öğrenilen bir davranıştır. Bu nedenle kitle iletişim araçlarının (televizyon vb.) şiddeti öğretici davranışları engellenmelidir. Şiddeti önleyici ve insanları bilinçlendirici yayınlar yapılması gerekmektedir. Şiddet ortamında büyüyen çocukların, şiddete eğilimli olmaları bilinen bir gerçektir. Çocuklarımızı şiddet ortamında değil, sevgi ortamında büyütelim. Sevmeyi ve sevilmeyi yaşatarak öğretelim. Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri, şiddeti olduktan sonra gerekeni yapmak yerine sevgiyi ve saygıyı okullarda, seminerlerde çocuk yaşlardan itibaren öğretme merkezleri olmalı. Şiddet ancak böyle önlenebilir. Şiddetin her türlüsüne karşı durup sevgi, saygı ve hoşgörüyü ön plana çıkarmalıyız.” şeklinde konuştu.

Ayşe Birgölge, paylaştığı bilgilerinden dolayı üyeleri adına Prof. Dr.Orhan Şen’e teşekkür ederek günün anısına plaket verdi.
CİHAN

Yorumlar