Prof. Dr. Memduh Yaşa, son yolculuğuna uğurlandı

Rahatsızlığı nedeniyle 95 yaşında hayatını kaybeden İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Memduh Yaşa, Zincirlikuyu Camii’nde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.Prof. Dr. Memduh Yaşa,...

Google Haberlere Abone ol
Prof. Dr. Memduh Yaşa, son yolculuğuna uğurlandı

Rahatsızlığı nedeniyle 95 yaşında hayatını kaybeden İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Memduh Yaşa, Zincirlikuyu Camii’nde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Prof. Dr. Memduh Yaşa, geçirdiği zatürre rahatsızlığı nedeniyle cumartesi akşamı hayatını kaybetmişti. Yaşa, için İstanbul Üniversitesi Merkez Kampüsü’nde veda töreni düzenlendi. Törende Yaşa’nın sevenleri hazır bulundu. Töreninin ardından Memduh Yaşa için öğle vakti Zincirlikuyu Camii’nde cenaze namazı kılındı. Cenaze namazı öncesinde Memduh Yaşa’nın yeğeni Botan Yaşaberk ve Prof. Dr. Esfender Korkmaz, taziyeleri kabul etti. Cenazeye; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker çelenk gönderdi.

Memduh Yaşa’nın yeğeni Botan Yaşaberk, amcasının kendileri için örnek bir insan olduğunu söyledi. Yaşaberk, “Bize çok önemli güzel şeyler öğretti. Çok iyi örnek oldu. Üniversite hayatındaki, iş hayatındaki katkıları unutulamaz. Çok iyi bir eş, çok iyi bir baba, çok iyi bir amcaydı. Her bakımdan hepimiz için birer örnekti. Çok fazla okuyordu. 95 yaşında vefatından önce okuduğu kitaplar üzerine notlar alınmış şekilde duruyordu. Son zamana kadar okumayı bırakmadı.” diye konuştu.

Prof. Dr. Esfender Korkmaz, Memduh Yaşa’nın gönüllü sivil örgütlerinde yer alarak bunlara önemli ölçüde sürükleyici katkılar sağladığını belirtti. Korkmaz, “İnsani değerleri yüksek bir insandı. Hiçbir akademisyenle, memurla hayatı boyunca uğraşmamıştır. Hiçbir şekilde kimsenin ekmeğine mani olacak adım atmamıştır, attırmamıştır.” ifadelerini kullandı.

Memduh Yaşa, cenaze namazının kılınmasının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi.

CİHAN

Yorumlar