Prof. Dr. Keleştemur’dan yabancı uyruklu akademik personele yemek

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. H. Fahrettin Keleştemur, üniversitede görev yapan yabancı uyruklu öğretim üyeleri onuruna bir yemek verdi.

Google Haberlere Abone ol
Prof. Dr. Keleştemur’dan yabancı uyruklu akademik personele yemek

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. H. Fahrettin Keleştemur, üniversitede görev yapan yabancı uyruklu öğretim üyeleri onuruna bir yemek verdi.

Erciyes Üniversitesi’nde çeşitli fakültelerde görev yapan yaklaşık 46 yabancı uyruklu öğretim üyesi ile bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, yurt dışından gelerek Erciyes Üniversitesi’nde görev yapan öğretim üyelerinin üniversiteye önemli katkı sağladıklarını belirterek, eğitim kalitesinin yükseltilmesinde önemli rol üstlendiklerini söyledi. Rektör Prof. Dr. Keleştemur, Erciyes Üniversitesi merkez yemekhanesinde düzenlenen yemekte yaptığı konuşmada, yabancı uyruklu akademik personele hizmetlerinden dolayı teşekkür etti ve çalışmalarında başarılar diledi.

Öğretim üyeleri ile teker teker ilgilenen, öneri ve sorunlarını dinleyen Prof. Dr. Keleştemur, konuşmasını daha sonra şöyle sürdürdü: “Üniversitemizde son yıllarda yaşanan hızlı gelişim yanında, yeni kurulan Genom Kök Hücre Merkezi, Nano Teknoloji Merkezi, İlaç Geliştirme ve Klinik Mühendislik Araştırma Merkezi gibi merkezlerin hizmet vermeye başlaması, yerli ve yabancı bilim insanlarının gözlerini üniversitemize çevirmesine neden olmuştur. Türkiye’nin önemli ve stratejik merkezleri, Erciyes Üniversitesi bünyesinde birer birer hayata geçirilmektedir. Bu nedenle, bugüne kadar yurt dışındaki merkezler de çalışan Türk bilim insanları ile yabancı bilim insanları, üniversitemizdeki bu merkezlerde görev almak istemektedirler. Türkiye’de daha önce çalışabilecekleri alan bulamadıkları için yurt dışına gitmek zorunda kalan çok sayıda bilim insanı, Türkiye’ye dönmek arzusundadırlar. Yani, daha önce beyin göçü diye nitelediğimiz olay tersine dönmüş, Türk bilim insanları kendi memleketlerinde çalışmayı düşünebilir hale gelmiştir. Bu sevindirici bir gelişmedir. Ayrıca, çok sayıda yabancı uyruklu bilim insanı da üniversitemize başvurarak, yeni kurmuş olduğumuz merkezlerde çalışma yapmak istediklerini bildirmektedirler. Tüm bunlar, ülkemiz ve insanlarımız için önemli ve sevindirici gelişmelerdir. Türkiye’ye hizmet verecek yerli yabancı tüm bilim insanlarına kapılarımızı açık tutuyoruz.”

Rektör Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, önceki gün Dünya’nın çeşitli ülkelerinden gelen yabancı uyruklu öğretim üyeleri ile dün de Azerbaycan’dan gelen öğretim üyeleri ile yemekte bir araya geldi. Erciyes Üniversitesi’nde halen, yabancı uyruklu 8 profesör, 11 doçent, 6 yardımcı doçent, 13 öğretim görevlisi ve 8 okutman görev yapıyor.
CİHAN

Yorumlar