Prof. Dr. Gökçe: Üniversite hastanesinde revizyon şart

Son yıllarda tabanından su çıktığı kamuoyuna yansıyan Cumhuriyet Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi ile ilgili olarak Başhekim Prof. Dr. Gökhan Gökçe, problemin çözüldüğünü belirterek, “Şuanda hastanenin tadilatında bir...

Google Haberlere Abone ol
Prof. Dr. Gökçe: Üniversite hastanesinde revizyon şart

Son yıllarda tabanından su çıktığı kamuoyuna yansıyan Cumhuriyet Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi ile ilgili olarak Başhekim Prof. Dr. Gökhan Gökçe, problemin çözüldüğünü belirterek, “Şuanda hastanenin tadilatında bir problemimiz yok. Ancak bizim gibi projeye sahip hastanelere büyük bir revizyon gerekiyor. Ya yeni bir hastane yapılmalı, ya da baştan aşağı yenilenmeli.” dedi.

Cumhuriyet Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Gökçe, hastanede düzenlediği basın toplantısında, hastanede yapılan çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Başhekim Gökçe, dönem içerisinde hastanenin çok acil olan sorunlarına el attıklarını belirterek, bu konular üzerinde acil önlem planı hazırlamak için çalışmaların yapılan çalışmalarda son aşamaya gelindiğini kaydetti.

“YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ GÜÇLENİYOR”

Hastanede yoğun bakım ünitesi konusunun önemli sorunlardan bir tanesi olduğunu anlatan Gökçe, “Bu yoğun bakım sorunu hepimizin sorunu. Biz öncelikli olarak bu yoğun bakım yataklarımızın kapasitesini artırmak için çalışmalar yaptık, bu yataklara hastalarımızın çoğu kabul edildi ve hastaların bakımına geçildi.” şeklinde konuştu.

Yeni bir yoğun bakım ünitesi planlaması yaptıklarını, bunun projelendirilip ihale aşamasına gelindiğini yetiştirilebilirse bu sene sonuna kadar yeni bir yoğun bakım ünitesinin hizmete gireceğini aktaran Prof. Dr. Gökhan Gökçe, böylece üniversite hastanesinin büyük bir sorununu çözmüş olacaklarını ifade etti.

    “YANIK MERKEZİ, ÖNEMLİ MERKEZLERDEN BİRİ OLACAK”

    Hastanedeki yanık merkezinin Türkiye'de önemli merkezlerden birisi olacağını kaydeden Başhekim Gökçe, “Yanık merkezi tam donanımlı bir yanık merkezine dönüştürülecek, yanık merkezinin iç dizaynının ve iç yapısı tamamlandı. Buranında kısa sürede eğitim öğretim kadrosunun kurulup, elemanları da tamamladığı zaman bölgede en donanımlı yanık merkezi olarak kullanılacak.” diye konuştu.

    "TÜP BEBEK MERKEZİ GELİYOR"

    Üniversite hastanesi olarak diğer sorununu de bünyesinde Tüp bebek merkezinin bulunmaması olarak açıklayan Prof. Dr. Gökhan Gökçe şöyle devam etti: Tüp bebek merkezi Sivas’ta yok, tüp bebek konusunda hastalar Kayseri’ye, Ankara’ya diğer illere gidiyor, bu sebeple bu sorunu gidermek için tüp bebek merkezini planlanıp projelendirdik. Bu merkezin çok kısa sürede ihalesi yapılacak sonra ise Tüp Bebek merkezi faaliyete geçecek, böylece Sivas’ta de bir tüp bebek merkezi olacak.”

    “HASTANE YA YENİDEN YAPILMALI YA DA YENİLENMELİ”

    Başhekim Gökhan Gökçe, soru cevap bölümünde ise hastanede yapılan tadilatlar ile ilgili bilgiler verdi. Son yıllarda tabanından su çıktığı için adı çürüğe çıkan hastane binasındaki problemin çözüldüğünü belirten Gökçe, sözlerini şu şekilde tamamladı: "Hastanenin bir dönem önce yaşanan su toplama sorunu çözüldü. Hastanenin tabanı düzenli bir hale getirildi. Şuanda hastanenin tadilatında bir problemimiz yok. Bizim gibi projeye sahip hastanelere büyük bir revizyon gerekiyor. Ya hastaneyi taşıma konusunda, ya da bu hastaneyi olduğu gibi baştan aşağı yenilenmesi gerekiyor. Hacettepe Üniversitesi eski hastaneyi çok güzel bir şekilde yeniledi. Bizim de bazı servislerle ilgili böyle bir şeye ihtiyacımız var. Ya servislerde bir yenileme ya da yeni bir hastane yapmak gerekiyor. Ancak biz şu an bu hastaneden sorumluyuz, yeni bir hastanenin yapılması konusu bizim dışında olan bir şey." CİHAN

Yorumlar