Prof. Dr. Çomaklı: Yıldızkent ve Yenişehir bölgelerinde ucube kopyalar görüyoruz

Atatürk Üniversitesi (AÜ) Mimarlık ve Tasarım Fakültesi 4. mezuniyet programında konuşan AÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Çomaklı, "Yıldızkent ve Yenişehir bölgelerine baktığımız zaman ucube kopyalar görüyoruz. Bu ülkenin kaynaklarına...

Google Haberlere Abone ol
Prof. Dr. Çomaklı: Yıldızkent ve Yenişehir bölgelerinde ucube kopyalar görüyoruz

Atatürk Üniversitesi (AÜ) Mimarlık ve Tasarım Fakültesi 4. mezuniyet programında konuşan AÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Çomaklı, "Yıldızkent ve Yenişehir bölgelerine baktığımız zaman ucube kopyalar görüyoruz. Bu ülkenin kaynaklarına yazıktır." dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Çomaklı yapılaşmanın önemine dikkat çekerek şunları kaydetti: “Zor günler geçiriyor. Erzurum’dan da çok sayıda kişinin çalıştığı bir madendi. Ateş düştüğü yeri değil tüm ülkeyi yaktı. Bu acı günde sizin mutlu gününüz. Şehrimize baktığımızda mimarlığın ne kadar önemli olduğunu anlıyoruz. Hiç iç açıcı bir yapılanma yok. İyi şehir planlayıcılarıyla çalışmak gerekir.”

AÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi 4. mezunlarını verdi. Kültür ve Gösteri Merkezi'nde düzenlenen programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Çomaklı, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve mezun olan öğrencilerin akrabaları katıldı. Mezun olan öğrenciler adına konuşan M. Oğuzhan Yaşar, “Teorinin yanında pratiği de bizlere benimseten fakültemize başarılarımızla layık olmaya çalışacağız. Bizleri hiç yalnız bırakmayan ailelerimize sizlerin önünde teşekkür ediyoruz. Aldığımız bilgileri dürüstlük ve doğruluk çerçevesinde kullanacağımıza söz veriyoruz.” dedi.

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Yılmaz Soma faciasından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirerek, "Ülke olarak yastayız. Mezuniyet töreninin bir kısmını iptal ettik. Gelen ailelerimizden dolayı mezuniyet programını iptal etmedik. Orada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. 4 sene önce kurduğumuz fakültemiz 4. Mezunlarını veriyor. Peyzaj mezunlarının çoğu ülkenin dört bir yanında görev yapıyor. Kısa sürede işe girebiliyorlar. İnşallah sizleri de aynı şekilde göreceğiz." diye konuştu.

Öğretim üyeleri ve dekanlardan belgelerini alan öğrenciler kep fırlattıktan sonra hatıra fotoğrafı çektirdi.

CİHAN

Yorumlar