Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Bilim Teşvik Ödülleri sahiplerini buldu

Kocaeli Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Baki Komsuoğlu anısına bu yıl beşincisi düzenlenen Prof.

Google Haberlere Abone ol
Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Bilim Teşvik Ödülleri sahiplerini buldu

Kocaeli Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Baki Komsuoğlu anısına bu yıl beşincisi düzenlenen Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Bilim Teşvik Ödül Töreni, Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Törene Vali Ercan Topaca, Rektör Prof. Dr. Sezer Ş. Komsuoğlu, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Zekeriya Özak, üniversite yönetimi, il protokolü, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ardından Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanları mini bir konser verdi. Vali Ercan Topaca, törende yaptığı konuşmada, üniversitenin Kocaeli kenti için ne denli önemli olduğunu vurguladı. Topaca, şöyle devam etti: “Kocaeli, ülkemiz ekonomisine önemli katkılar yapan bir kent. Bu katkının oluşmasında üniversitemiz önemli rol oynamakta. Bilimsel alanda, sanayinin gelişmesinde, araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde Kocaeli Üniversitesi hep yol gösterici oldu. Kocaeli kentinin gelişmesi ve ilerlemesinde amiral gemi konumunda.”

Prof. Dr. Baki Komsuoğlu’nun da hem üniversite hem de kentte büyük emeği olduğunu söyleyen Vali Topaca, “Umuttepe Yerleşkesi’nin yapımında büyük bir liderlik örneği gösterdi. Burası kentin yüz akı eserlerinden bir tanesidir. Emeği için kendisine teşekkür ediyorum.” dedi. Törene katılan herkese tek tek teşekkür ederek konuşmasına başlayan Rektör Prof. Dr. Komsuoğlu ise “Yılları birlikte geçirdiğimiz Baki Hoca’yı bugün burada anarken derin bir hüzünle birlikte, haklı bir gurur ve sevinç yaşıyoruz. Ailemize ve ülkemize yaptığı katkılardan dolayı ona şükran borçluyuz” ifadesini kullandı. Prof. Dr. Komsuoğlu, Türkiye'nin dünyadaki yeri ve üniversitelerin sayısal verilerini aktaran bir sunum da gerçekleştirdi. Genç akademisyenlere seslendi ve başarılar diledi.

Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Dilek Ural da “Bu ödül törenini Baki Hocamızın anısını yaşatmak ve üniversitemizin sadece eğitim alanına değil araştırma ve geliştirme faaliyetlerine de önem verdiğini göstermek amacıyla düzenliyoruz” diyerek Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Hocamızın hayatı ile bilime ve gençlere bakış açısını anlatan bir sunum gerçekleştirdi.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Genç, seçkin bilim insanlarının araştırma ve uygulama çalışmalarını değerlendirmek, yetkinliklerini belgeleyerek çalışmalarına güç katmak ve yetişmekte olan kuşakları özendirmek amacıyla Türkiye genelindeki öğretim üyelerine Tıp ve Sağlık Bilimleri, Fen Bilimleri ve Teknoloji alanlarında verilen Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Bilim Teşvik Ödülü yanı sıra üniversitede 2013 yılı içerisinde en fazla uluslararası bilimsel yayın yapan ve 2006-2014 yılları arasında en fazla bilimsel proje üreten öğretim üyelerine de ödülleri verildi. Ayrıca tören kapsamında açılan Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Elemanı Arş. Gör. M. Çağatay Göktan'ın ‘Zaman’ adlı fotoğraf sergisi de 7 Nisan’a kadar sergilenmeye başlandı. CİHAN

Yorumlar