Prof. Dr. Aydın: Nerede kıpırdanma olsa en büyük zararı biz görüyoruz

Devlet eski Bakanı Prof. Dr. Mehmet Aydın’ın, bir yüzyıldır medeniyet davasıyla uğraştıklarını, bu davanın insanları gittikçe artan bir kültür bunalımına soktuğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Prof. Dr. Aydın: Nerede kıpırdanma olsa en büyük zararı biz görüyoruz

Devlet eski Bakanı Prof. Dr. Mehmet Aydın’ın, bir yüzyıldır medeniyet davasıyla uğraştıklarını, bu davanın insanları gittikçe artan bir kültür bunalımına soktuğunu söyledi. Dokuz Eylül Üniversitesi emekli öğretim üyesi olan, 58 ve 59. hükümetler döneminde Devlet bakanlığı yapan Aydın, Denizli'de Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Kongre ve Kültür Merkezi’nde, “Türkiye'nin Medeniyet Meselesi" konulu bir konferans verdi. Konferansa dekanlar, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Hukuk devletinin zedelenmesiyle toplumda güven kalmayacağını belirten Mehmet Aydın, güvenin olmadığı yerde başarıya ulaşmanın mümkün olmayacağını dile getirdi. Aydın, “Bir yüzyıldır medeniyet davasıyla uğraşıyoruz. Bu dava, gittikçe insanları artan kültür bunalımına sokmuştur. Bir taraftan Avrupa medeniyeti içinde şerefli yer almaya çalışırken diğer taraftan ciddi anlamda varoluşsal olarak kültür krizine girmekteyiz. Türkiye’nin içinde bulunduğu sorunların başında kültür krizi geliyor.” dedi. Dünyada nerede kıpırdanma olsa en büyük zararı Türkiye’nin gördüğünü savunarak, “Çünkü kendimizi toparlayamadık. Değişim, hayatın kuralıdır. 'Biz kendimiz kalarak değişelim.' diyen insanlar, yeni bir teolojinin temelini attılar. Önemli olan, kendi milli ve ahlâki değerlerimizi kaybetmemektir. Bu konuda gençlerden umutluyum.” diye konuştu.

Konferansın ardından PAÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Turhan Kaçar, Prof. Dr. Aydın’a çiçek ve plaket takdim etti. CİHAN

Yorumlar