Prof. Dr. Ayan: Bafralılar yaşadıkları yerin değerinin farkında değil

Samsun’un Bafra ilçesinde bulunan Yavuz Selim Vakfı Başkanı Ali Kuloğlu ve beraberindeki heyet Bafra Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Ali Kemal Ayan’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Bafra’nın tarımsal alanda yaşanan sıkıntıları...

Google Haberlere Abone ol
Prof. Dr. Ayan: Bafralılar yaşadıkları yerin değerinin farkında değil

Samsun’un Bafra ilçesinde bulunan Yavuz Selim Vakfı Başkanı Ali Kuloğlu ve beraberindeki heyet Bafra Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Ali Kemal Ayan’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette Bafra’nın tarımsal alanda yaşanan sıkıntıları ve yediğimiz gıdaların sağlıklı olup olmadığı ele alındı.

Konuyla ilgili Başkan Kuloğlu,’’Gıda tüketiminde halkımızın bilinç düzeyinin yeterli olmadığını düşünüyorum. Bu alanda bir vatandaş olarak bilgiye ihtiyacımız var. Gıda tüketimiyle ilgili halkımızın bilinçlenmesi konusunda uzman olarak sizler destek verdiğiniz takdirde biz Bafra Yavuz Selim Vakfı olarak konuyla ilgili her şeyi yapmaya hazırız.Yine Bafra’mızın doğal güzelliklerinin, iklimsel, tabiat varlıklarının farkında değiliz. Bafralı kardeşlerimiz önyargılardan kurtulup, Bafralılık bilincini oluşturulabilinirse, birbirleriyle iletişim halinde, güven ve öz güven içerisinde tüm sorunların üstesinden gelinebilinir diye düşüyorum.” dedi.

Sohbet havasında geçen görüşmede Bafra Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Ali Kemal Ayan şunları söyledi: “ Bizler Bafra’da akademik görev üstlenen kişiler olarak sivil toplum örgütleriyle de fikir alışverişi içerisinde olmalıyız. Organik tarım ve kullanılan gıda konusunda insanlarımız neyi ne kadar kullanmaları gerektiği konusunda çok bilinçsiz. Bizler alanımız olan konularla ilgili Bafralıların faydasına olacak her türlü konuda yardım etmeye hazırız.” şeklinde konuştu.

Ziyaretin sonunda sıkıntıların tespiti ve çözüm yollarıyla ilgili bir toplantı tertiplenmesi kararlaştırıldı. CİHAN

Yorumlar