Posof, cinsel istismarla iddiasıyla sarsıldı

Ardahan’ın Posof ilçesinde Uğurlu Binbaşı Emin Bey Bölge Okulu'nda cinsel istismar iddiasından dolayı okul müdürü tutuklandı. Türkiye’nin Gürcistan’a açılan Türkgözü (Badele) Gümrük Kapısı yolu üzerinde bulunan Binbaşar (Eminbey)...

Google Haberlere Abone ol
Posof, cinsel istismarla iddiasıyla sarsıldı

Ardahan’ın Posof ilçesinde Uğurlu Binbaşı Emin Bey Bölge Okulu'nda cinsel istismar iddiasından dolayı okul müdürü tutuklandı.

Türkiye’nin Gürcistan’a açılan Türkgözü (Badele) Gümrük Kapısı yolu üzerinde bulunan Binbaşar (Eminbey) köyünde bulunan okulda müdürlük yapan Ç.U. isimli okul müdürü, 13 yaşlarında olan bir çok kıza fiili ve sözlü tacizde bulunduğu ileri sürülerek, Posof Cumhuriyet Savcılığı'na şikayet edildi.

Savcılığın olayı araştırması ve şikayetçi kız öğrencilerin ifadesini aldıktan sonra göz altına aldırdığı okul müdürü Ç.U. isimli öğretmen, alınan ifadeleri ardından tutuklanma istemi ile hakime sevk edildi. Hakimin tutuklanmasına karar verdiği öğretmenin, kaymakamlıkça da açığa alındığı da öğrenildi. Öğretmenin çıkarıldığı Posof Adliyesi'ni basan bir grup veli ve Posoflu, taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmeni linç etmeye kalktı.

Jandarma ve polisin Ardahan’da kaçırdığı öğretmen, Ardahan Kapalı Cezaevi'ne konulurken, konu hakkında bir açıklama yapan Posof Kaymakamı İbrahim Halil Şivgan, yaşanan gelişmeleri doğrularken, olayın tüm yönleri ile araştırıldığını açıkladı. Şivgan, "Taciz iddiasından dolayı görevinden uzaklaştırıldı, iddia şu anda mahkeme safhasında. Biz de dün akşam saatlerinde Posof Kaymakamlığı olarak görevden aldık. Mahkeme pazartesi günü itiraf kararını bekleyecek, ona göre karar verecek. Şu an Posof sınırları içerisinde değil. Ardahan Cezaevi'ne nakledildi." dedi.

CİHAN

Yorumlar