Portakal Çiçeği Karnavalı Şarkı Yarışması’nı Ezgi Özbay kazandı

Bu yıl Adana’da 12 Nisan’da başlayacak Portakal Çiçeği Karnavalı’nın ruhunu yansıtacak şarkıyı belirlemek üzere düzenlenen yarışma sonuçlandı.

Google Haberlere Abone ol
Portakal Çiçeği Karnavalı Şarkı Yarışması’nı Ezgi Özbay kazandı

Bu yıl Adana’da 12 Nisan’da başlayacak Portakal Çiçeği Karnavalı’nın ruhunu yansıtacak şarkıyı belirlemek üzere düzenlenen yarışma sonuçlandı. Ezgi Özbay’ın besteleyip seslendirdiği ‘Nisan’da Adana’da Dökülün Sokaklara’ adlı şarkı jüri oylaması sonucunda birinciliği kazandı.

Profesyonel ve amatör müzisyenlere açık ve amatör olarak birçok bestenin katıldığı yarışma sonucunda Ezgi Özbay’ın birinci olan şarkısı, karnaval öncesinde ve karnaval sırasında tüm Adana sokaklarında, TV ve radyolar ile sosyal medyada çalınarak ‘sevgi ve dostluk’ mesajı tüm dünyaya yollanacak.

Geçtiğimiz yıl ilki gerçekleştirilen karnaval Adana’da hazırlıklar devam ediyor. 7’den 70’e tüm Adana halkının sahiplendiği karnavala, mülki ve yerel yöneticiler, sanatçılar, gazeteciler, işadamları ve sivil toplum örgütleri de büyük destek sağlıyor.

Geçtiğimiz yılki karnaval, Adana’da büyük coşku ile karşılanmış, birçok etkinliğin yanında özellikle 15 bine yakın kişinin özel kostümleriyle katıldığı kortej büyük ilgi toplamıştı. Türkiye’nin birçok yerinden olduğu kadar yurtdışından da misafirlerini ağırlayan Adanalılar bu yılki karnavalda da kentin değişik noktalarında etkinlikler düzenleyerek ‘misafirperverliklerini’ bir kez daha gösterecek. Adanalılar, karnaval için herkesi 12 Nisan’da kentlerine davet ederek “Portakal çiçeği mevsiminde Adana’ya gelmelisiniz. Yılda sadece bir kez, en fazla 2 hafta sürecek bu coşkuyu kaçırmamak ve karnavalımıza katılmak için misafirimiz olun.” dedi.
CİHAN

Yorumlar