Portakal Çiçeği Karnavalı coşkusu başladı

Türkiye’nin ilk ve tek karnavalı olan Portakal Çiçeği Karnavalı, Adana’da binlerce vatandaşın katıldığı kortej yürüyüşü ile başladı.

Google Haberlere Abone ol
Portakal Çiçeği Karnavalı coşkusu başladı

Türkiye’nin ilk ve tek karnavalı olan Portakal Çiçeği Karnavalı, Adana’da binlerce vatandaşın katıldığı kortej yürüyüşü ile başladı.

Adana 2. Portakal Çiçeği Karnavalı başladı. Gazipaşa Caddesi’nde toplanan 7’den 70’e her yaştan binlerce vatandaş, özel ve renkli kostümleriyle karnaval coşkusu yaşadı. Sinema, tiyatro ve ses sanatçıları ile medya mensupları başta olmak üzere Türkiye'nin pek çok yerinden gelenler de bu büyük coşkuya ortak oldu. Kortejde motosiklet, bisiklet, klasik otomobil kulüpleri, dans okulları, tiyatro grupları, spor kulüpleri, üniversiteler, okullar, jonglörler, keçi ayaklılar, sokak sanatçıları, ressamlar ve birçok sivil toplum kuruluşu da yerini aldı. Renkli görüntülerin oluştuğu kortej daha sonra Gazipaşa Bulvarı, Sular, Atatürk ve Ziyapaşa caddeleri üzerinden İstasyon Meydanı’ndaki konser alanına geldi. Korteje Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ile Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ da katılırken, kentin tek AK Partili Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’ın karnavala katılmaması dikkat çekti. Konser alanında Survivor Duygu ile Furkan Dede’nin sunuculuğunu yaptığı programda Adanalı sanatçılara plaketler verildi.

Programda konuşan Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, karnavalın Adana'nın sahip olduğu değerleri ve yansıttığı renkleri tüm dünyaya tanıtmak açısından çok önemli olduğunu belirtti. Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de portakalın ilin ekonomisi için öneminden söz ederek, tüketiminin artırılması tavsiyesinde bulundu.

Tertip Komitesi Başkanı ve Türkiye CEO'su Ali Haydar Bozkurt ise katılanlara teşekkür ederek Adanalı olmaktan gurur duyduğunu ifade etti. Konuşmaların ardından pop müzik sanatçısı Gökçe tarafından bir konser verildi. CİHAN

Yorumlar