Polisten canlı hayvan nakleden sürücülere: Onlar da can taşır

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı, canlı hayvan nakleden araç sürücülerini uyardı.

Google Haberlere Abone ol
Polisten canlı hayvan nakleden sürücülere: Onlar da can taşır

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı, canlı hayvan nakleden araç sürücülerini uyardı. Açıklamada, "Onlar da can taşır. Şikayet edecek dilleri yoktur fakat kanunlar onları da korumaktadır." denildi.

Trafik Hizmetleri Başkanlığı, araç sürücülerine yönelik bir dizi uyarıda bulundu. Trafik kuralı koymakla kazaların önlenemeyeceğinin vurgulandığı açıklamada, "İnsanlar kurallara yeterince uymuyor. Kaza ve karmaşayı tamamen bitirmek imkansızdır, fakat azaltmak mümkündür." ifadeleri yer aldı. Akaryakıt alan sürücünün uyması gereken kuralların da sıralandığı açıklamada, "Motoru durdurun, cep telefonunu kapatın. Pompada doğru ürün tabancasının seçildiğini kontrol edin. Sigara içmeyin. Propan, benzin, yağ gibi yakıtları uygun kaplarda taşıyın. Maddeyi ateşe yaklaştırmayın, güneş altında bekletmeyin. Kapları en az 10 santimetre hava boşluğu kalacak şekilde doldurun. Açık havada ve çocukların erişemeyeceği bir yerde saklayın. Yakıtı temizlik amacıyla kullanmayın." denildi.

ONLAR DA CAN TAŞIYOR

Trafik Hizmetleri Başkanlığı açıklamasında canlı hayvan nakleden araç sürücülerine de bir dizi uyarıda bulunuldu. Açıklamada, "Canlı hayvanların taşınacağı araçta kuru zemin, aydınlatma, hareketlerini kısıtlamama, havalandırma, her hayvan için yeterli alan, yabani, tek tırnaklı ve yavru hayvan taşıma belgeleri gerekiyor. Hayvanların acı çekmelerini engelleyici, kötü hava şartlarından koruyucu, kaçmayı, araçtan düşmeyi önleyici tedbirler alınmalı. Dikkat, onlar da can taşır. Şikayet edecek dilleri yoktur fakat kanunlar
onları da korumaktadır." ifadeleri yer aldı. CİHAN

Yorumlar