Polislere gözaltı kararını 4 gün önce kurulan mahkeme verdi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, KCK, Balyoz ve yolsuzluk operasyonlarında görev alan ve sahur vakti gözaltına alınan emniyet görevlilerini ‘casusluk’ yapmakla suçladı. Arama, yakalama ve gözaltı kararlarının ise, 4 gün önce kurulan...

Google Haberlere Abone ol
Polislere gözaltı kararını 4 gün önce kurulan mahkeme verdi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, KCK, Balyoz ve yolsuzluk operasyonlarında görev alan ve sahur vakti gözaltına alınan emniyet görevlilerini ‘casusluk’ yapmakla suçladı. Arama, yakalama ve gözaltı kararlarının ise, 4 gün önce kurulan 2. Sulh Ceza Hakimi tarafından verildiği belirtildi.

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, 2010 yılında başlatılan Selam Tevhid örgütüyle ilgili soruşturmada 251 kişi hakkında takipsizlik kararı verildiği ifade edildi. Bu soruşturma kapsamında Başbakan ve bakanların görüşmelerinin dinlendiği, soruşturmayı yapanların gerçek amaçlarının ise ‘casusluk’ olduğu iddia edildi. Sahur vakti başlatılan operasyonlara 115 emniyet yetkilisi hakkında yakalama ve gözaltı kararı verildiğini belirten başsavcılık, 67 emniyet mensubunun gözaltına alındığını, 48’inin ise arandığını açıkladı.

Açıklamada ayrıca, İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde çok sayıda kişinin kanunsuz olarak dinlendiği öne sürüldü.

Bu arada, KCK, Balyoz ve yolsuzluk operasyonlarını yürüten polislerin gözaltına alınma kararını ise 4 gün önce kurulan 2. Sulh Ceza Hakimi Hulusi Pur verdi. 18 Temmuz Cuma günü kurulan mahkemenin ilk iş gününde operasyona karar vermesi dikkat çekti.

CİHAN

Yorumlar