Polisin 'gecelik kıyafetle' adli tıpta bıraktığı emekli binbaşı, çileden çıktı

Adana'da bir darp olayından dolayı sağlık kontrolünden geçirilen kişi, kendisini getiren polis ekipleri, üzerinde gece kıyafetleri olmasına rağmen evine bırakmayınca çileden çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Polisin 'gecelik kıyafetle' adli tıpta bıraktığı emekli binbaşı, çileden çıktı

Adana'da bir darp olayından dolayı sağlık kontrolünden geçirilen kişi, kendisini getiren polis ekipleri, üzerinde gece kıyafetleri olmasına rağmen evine bırakmayınca çileden çıktı.

Emekli binbaşı olduğunu söyleyen 48 yaşındaki Hacı Abdurrahman Karaca, "Adli Tıp Kurumu'na getirdiler. Burada muayene ettirdiler. Muayenemi oldum bu kılık kıyafetle gelmiş olmama rağmen polisler beni yüzüstü bıraktı. Dolmuşla evine git dediler. Belli bir statüsü olan insanım. Bu muameleyi yaptılar, sıradan bir vatandaşa yapılmayacak bir muameleyi ben bu şekilde görmüş oldum." dedi.

Merkez Çukurova ilçesi Yurt Mahallesi 71439 Sokaktaki bir apartmanda oturan Hacı Abdurrahman Karaca'ya iddialara göre gece geç vakitlerde kapısına gelen ve daha önce ticari ilişkisi olan Y.D. küfretti. Karaca, bunun üzerine 155 polis imdat hattını arayıp şikayetçi oldu. Fatih Polis Merkezi'nden bir ekip olay yerine geldi, Karaca'nın şikayetçi olduğu Y.D.'yi otomobilinde yakaladı.

Karaca da ‘gecelik kıyafeti' ile polis merkezine ifade vermeye gitti. Karaca, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Şahıstan şikayetçi olmama rağmen karakolda ben şüpheli ve suçlu pozisyonuna girdim. Benim dövdüğümü zannettiler her halde. Şahıs içkiliydi, ifade verecek durumda da değildi zaten. İstememesine rağmen aldı hastaneye götürdüler. Hastanede muayene oldu, rapor çıkarmışlar. Çıkartılan rapor doğrultusunda 'kasten yaralamadan' ifademi aldılar. Ben dedim ki böyle bir ifade alamazsınız. Askeri mahkemede 4 sene görev yaptım ben emekli binbaşıyım. Polislere bu ifade alma şekliniz yanlış, bu böyle alınmaz dedim. Sen adamı darp etmişsin dediler. Ve üstüme yürüdüler. Ben de haklı olarak bağırdım. Sizi savcılığa şikayet edeceğim dedim. Şikayet edeceğim deyince grup halinde üzerime yürüdüler."

Karaca, Adli Tıp Kurumu'na götürülmek istememesine rağmen getirildiğin burada muayene olduğunu bildirdi. Muayenenin ardından evine bırakılmasını bekleyen Karaca, gecelik kıyafetiyle polislerin kendisini evinden çok uzakta yüzüstü bıraktığını bildirdi. Karaca, "Dolmuşla evine git dediler. Bana polisler söyleseydi. Arabam orada bizi takip et deselerdi. Ondan sonra seni bırakacağız deselerdi ben arabamla kendilerini takip eder buraya gelirdim. Belli bir statüsü olan insanım. Sıradan bir vatandaşa yapılmayacak bir muameleyi ben bu şekilde görmüş oldum. Bu kıyafetle beni sokağa bıraktılar. Bir kişiye bu kıyafetle evine git diyebilir misiniz, bu vaziyette polisler bıraktı beni. Böyle sokağa çıkmak istemiyorum. Beni evime götürecek var mı." diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar