Polisi yaralayanlara operasyon: 9 gözaltı

Şırnak’ın Silopi ilçesinde, dün akşam yol kesip kimlik kontrolü yaparken, 1’i polis 3 kişinin içinde bulunduğu otomobile Molotof atıp yaralanmalarına neden olan bir grup PKK yandaşına operasyon düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Polisi yaralayanlara operasyon: 9 gözaltı

Şırnak’ın Silopi ilçesinde, dün akşam yol kesip kimlik kontrolü yaparken, 1’i polis 3 kişinin içinde bulunduğu otomobile Molotof atıp yaralanmalarına neden olan bir grup PKK yandaşına operasyon düzenlendi. Örgüt yandaşlarına yapılan operasyonda 9 kişi gözaltına alındı.

Silopi ilçesinde dün akşam saatlerinde 3'üncü Cadde'de yol kesip kimlik kontrolü yapan bir grup PKK yandaşının durdurmak istediği, ancak durmayan araca Molotof bombası atılması sonucu 1'i bekçi, 2 kişi ile birlikte polis memuru Zeynep Özçelik yaralandı. Yanma sonucu durumu ağırlaşan bayan polis memuru Zeynep Özçelik, hava ambulansı ile önce Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi, ardından Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Hastanesi'ne sevk edildi.

Olay sonrası bölgeye sevk edilen polis ekipleri, tazyikli su ile örgüt yandaşlarını dağıtırken, gece saldırganlara operasyon düzenlendi. Silopi Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Grup Amirliği ekipleri ve Özel Harekat polislerinin katıldığı operasyon kapsamında 9 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Şahıslar, emniyette ifadeleri alındıktan sonra adliyeye çıkartılacak.
CİHAN

Yorumlar