Polise, emniyet kemeri takma zorunluluğu

Sivas Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Kendimi Seviyorum, Emniyet Kemerimi Takıyorum' kampanyası çerçevesinde yapılan çekiliş sonrası çeşitli ödüller dağıtıldı.

Google Haberlere Abone ol
Polise, emniyet kemeri takma zorunluluğu

Sivas Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Kendimi Seviyorum, Emniyet Kemerimi Takıyorum' kampanyası çerçevesinde yapılan çekiliş sonrası çeşitli ödüller dağıtıldı. Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay, polise de emniyet kemeri takma zorunluluğu getirdiklerini belirterek, bir süre sonra emniyet kemeri takmayan polisi cezalandıracaklarını söyledi.

Emniyet Müdürlüğü tarafından, 1 Haziran-31 Aralık 2013 tarihleri arasında il genelinde ödüllü emniyet kemeri kampanyası düzenlendi. Geçtiğimiz hafta şehir meydanında düzenlenen programda, kampanyaya katılan 8 bin sürücü arasından yapılan çekilişle 200 talihli hediye almaya hak kazandı.

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle ödüller sahiplerine takdim edildi. Törende konuşan Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, “Trafik ve yol güvenliği için konulan kurallar can kayıplarının önlenmesi için olduğuna göre niçin kurallara uymuyoruz. Niçin şehir içinde emniyet kemeri takma oranı yüzde 40’ın altında. Biliyoruz ki emniyet kemeri hayat kurtarıyor ama çoğumuz kullanmıyoruz. Emniyet kemeri kampanyamız bu konuda sürücüler için bir farkındalık oluşturacaktır. ” şeklinde konuştu.

"POLİS DE KEMER TAKACAK"

Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay ise 'Kendimi Seviyorum, Emniyet Kemerimi Takıyorum' kampanyasına yoğun bir katılım olduğunu belirterek, “Bu konuda emniyet müdürlüğü olarak personellerimiz arasında il merkezi ve ilçeler dahil acil durumlar dışında emniyet kemeri takma zorunluluğu getirdik. Bunun için belli bir süre verdik, bu sürenin sonunda emniyet görevlilerine de cezalandırma yapılacak.” dedi.

“OTOBÜSTE YOLCULARIN KEMER TAKMASI ZORUNLU OLMALI”

Kazalarda can kayıplarının en büyük nedenlerinden birinin emniyet kemeri takılmamasıdır” diyen Kızılay, kanun kapsamında denetimlerin devam ettiğini belirterek, “Son zamanlarda otobüs kazaları yaşadık. Yıldızeli’nde de bir kaza yaşandı. Can kayıplarının en büyük nedeni emniyet kemeri takmamaları. Mevzuatta sadece önü açık olan yolcular kemer takmak zorunda, ancak diğer yolcuların da takma zorunluluğu getirilme konusunda çalışma yapılması gerekiyor.” ifadesini kullandı.

"KEMER TAKMA ORANI YÜZDE 37’YE ÇIKTI"

Emniyet Müdür Yardımcısı İsmail Ertuğrul da 'Kendimi Seviyorum, Emniyet Kemerimi Takıyorum' kampanyası konusunda bilgiler vererek, kampanya öncesi şehir içinde emniyet kemeri takma oranının yüzde 7 olduğuna işaret etti. Ertuğrul, kampanya sonrası oranın yüzde 37’ye yükseldiğini, şehir dışında ise yüzde 70’ten 80’e çıktığını kaydetti. Emniyet kemerinin kazalarda ölüm riskini yüzde 50 önlediğini belirten Ertuğrul, Sivas’ta 20 bin sürücü üzerinde uygulama ve bilinçlendirme yaptıklarını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından, hediye kazanan şoförlere protokol tarafından 20’şer adet çocuk koltuğu, bluetooth cep telefonu kulaklığı, ilk yardım çantası, yangın söndürme tüpü, oto temizlik seti ile 100 adet ortopedik koltuk sırtlığı hediye edildi. Törende, Muzaffer Sarısözen Müzik Topluluğu da seslendirdiği şoför isimli şarkıyla alkış aldı.

Programa; Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın, Baro Başkanı Muharrem Eliş, Jandarma Komutanı Albay Okşin Akşit, Polis Okulu Müdürü Celal Bodur ile Karayolları Bölge Müdürü Aydın Doğan ile çok sayıda davetli katıldı.




CİHAN

Yorumlar