Polis teşkilatındaki personel sıkıntısı göçmen gençlere fırsat oldu

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde polis teşkilatını, emeklilikleri yaklaşan polis memurları endişesi sardı.

Google Haberlere Abone ol
Polis teşkilatındaki personel sıkıntısı göçmen gençlere fırsat oldu

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde polis teşkilatını, emeklilikleri yaklaşan polis memurları endişesi sardı. Teşkilatın her kademesinde görev yapan 3 bin 700 polis memurunun 2025 yılına kadar emekli olacaklarını duyuran Polis Sendikası (GdP) bunların yerlerinin nasıl doldurulacağı konusunda endişeleri olduğunu açıkladı. Halihazırda eyalette 41 bin 500 polis memurunun görev yaptığını belirten GdP, bu rakamın 2003 yılı ile kıyas edildiğinde bin 900 adet daha az olduğunu kaydetti.

GdP sendikası sözcüsü Stephan Hegger bu eksikliğinde kendini belli ettiğinin altını çözerek “Acil olarak tehlike frenine basmamız gerek yoksa daha felakete doğru yol alır.” uyarısında bulundu. Sendika son yıllarda polis teşkilatına olan ilgi ile birlikte işe başlayanların sayılarında da artış gözlenmesine rağmen yaşı gereği ayrılanların yerlerinin yeterince doldurulamadığına dikkat çekti. Çok uzaağa gitmeden daha 2017 yılında teşkilattan ayrılacakların eksikliğinin hemen hissedileceğini düşünen GdP, bunun bir başlangıç olacağını ve ardından dalga dalga emekliye ayrılmaların gelmesi ile esas sıkıntının o zaman baş göstereceğini kaydetti.

GdP başkanı Arnold Plicke artan kriminal olaylar karşısında içişleri bakaı Ralf Jager’e çağrıda bulunarak “Şuanda eğitimini tamamlayıp göreve başlayanların sayısı 1400, oysa bu rakam en az 300 daha fazla olması gerekiyor.” Diyerek boşalan yerlerin bire bir doldurulmasını istedi.

GÖÇMEN GENÇLER İÇİN FIRSAT

GdP ayrıca teşkilatın geleceği adına yeni stratejilerinde geliştirilmesini istedi. Emeklilik dalgasına karşı meslek eğitimine ağırlık verilmesi gerektiğine dikkat çeken sendika sözcüsü Hegger çıraklık eğitimini tamamlamış diğer meslek guruplarınında polis teşkilatına müracaat yaparak işe başlayacaklarını söyledi.

Hegger “Bankacılık mesleğini bitirmiş birisi teşkilat içerisinde dolandırıcılık masasında görev yapabilir.” diyerek diğer meslek guruplarına da çağrıda bulundu. Bir taraftan KRV eyaletinin ‘Hüsn-ü kabul’ kültürünü geliştirmek istemesi diğer taraftan da polis teşkilatının kendi içinde açılım yaparak göçmen kökenlileri teşkilata kazandırmak istediğine dikkat çeken uzmanlar göçmenlerin teşkilata müracaat etmelerinin önemine vurgu yaptılar. CİHAN

Yorumlar