Polis suç işlenme ihtimali olan metruk binalar için çalışma başlattı

Antalya’da Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü’nde görevli mahalle polisler; Muratpaşa, Konyaaltı ve Kepez ilçeleri sınırları içerisindeki metruk binaları suçtan arındırmak için çalışma başlattı.

Google Haberlere Abone ol
Polis suç işlenme ihtimali olan metruk binalar için çalışma başlattı

Antalya’da Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü’nde görevli mahalle polisler; Muratpaşa, Konyaaltı ve Kepez ilçeleri sınırları içerisindeki metruk binaları suçtan arındırmak için çalışma başlattı. Bu kapsamda 117 mahallede belediyeler ile yapılan ortak çalışmalar sonucunda tespit edilen ve vatandaşların da şikayet ettiği metruk binalar için gerekli tedbir alınması konusunda uyarı yapıldı.

Konuyla ilgili Antalya Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre tespit edilen metruk binaların, fuhuşa zemin hazırlayan insanlar, madde bağımlıları, alkol alan şahıslar ve küçük çocuklar tarafından oyun alanı olarak kullanıldığına dikkat çekiliyor. Mahalle polisleri, bu binaların zaman zaman suça mekân teşkil ettiğini belirtiyor. Metruk bina sahiplerini tespit eden mahalle polisleri, bina sahipleri ile iletişime geçerek gerekli tadilatların yaptırılması ve ilgisiz şahısların girişlerini engelleyecek tedbirlerin alınması konusunda uyarıda bulundu.

Uyarıları dikkate almayarak gerekli onarımı yapmayan ve tedbir almayan şahıslara ait yerlerin yıkımlarının yapılması hususunda ilgili belediyeler yazılı olarak bilgilendirildi. 2013 yılı içerisinde tespit edilen 17 metruk binaya yönelik sorun, mahalle polisleri ve ilgili belediyelere bildirilerek ortak çözüm üretildi. Kış mevsiminin gelmesi ile birlikte bu türden binaların barınak olarak kullanılmasının artacağını değerlendiren mahalle polisleri, metruk binalara yönelik çalışmaların artarak devam edeceğini ifade etti. CİHAN

Yorumlar