Polis sayesinde 9 bin lirasını kurtardı

Telefon dolandırıcılığı bitmek bilmiyor. Kendisini telefonla arayan kişilere kanıp istenen 10 bin liranın yarısını bildirilen hesaba yatıran şahıs diğer yarısını yatırmadan önce polise danışınca 9 bin lirasını kurtardı.

Google Haberlere Abone ol
Polis sayesinde 9 bin lirasını kurtardı

Telefon dolandırıcılığı bitmek bilmiyor. Kendisini telefonla arayan kişilere kanıp istenen 10 bin liranın yarısını bildirilen hesaba yatıran şahıs diğer yarısını yatırmadan önce polise danışınca 9 bin lirasını kurtardı.

Edinilen bilgiye göre, Bursa’da işçilik yapan Saffet O.’yu (43) arayıp kendini savcı olarak tanıtan şahıslar, "Senin hesabın terör örgütü tarafından ele geçirildi. Bankada olan bütün paranı senden önce çekerek teröre finans olarak kullanacaklar. Sen onlardan önce paranı çek ve verdiğimiz hesaplara yatır. Paran burada tanımlanacak ve sen büyük bir tehlikeden kurtulacaksın. Aksi takdirde teröre destekten dolayı tutuklanabilirsin." diyerek korkuttu.

Bunun üzerine Saffet O. telefondaki şahıs tarafından Santral Garajdaki bir bankaya yönlendirildi. Telefonla konuşur halde verilen hesaba 5 bin lira yatırmasını isteyen dolandırıcı, kalan 5 bin lirayı da en yakın postaneden verdiği hesaba yatırmasını istedi.

5 bin lirayı verilen hesaplara 2 bin lira ve 3 bin lira olarak yatıran Saffet O. kalan 5 bin lirayı ise en yakın postaneye yatırmak için dışarı çıktı. Bu sırada görevli polis ekiplerini gören Saffet O. tedirginlik yaşadığı için yaklaştığı polislere konuyu açtı.

Dolandırıcılığı anlayan polisler, Saffet O.’dan telefondaki şahsı oyalamasını isteyerek, dolandırıcıları da tespit etmek için en yakın bankaya yönlendirdi. Polisler bankadan şahsın hesaplarını bloke etmelerini istedi. Durumu anlayan telefondaki dolandırıcılar telefonu kapattıktan sonra hemen bankaya giderek bin lirayı çekti.

Polisler ve banka görevlilerinin devreye girmesi ile birlikte yaşanan yoğun bir çalışma ile Saffet O.’nun bankadaki 4 bin lirası bloke edilerek dolandırıcıların elinden kurtarıldı. Bankamatikten günde sadece bin lira çekilebildiği için Saffet O.’nun 4 bin lirası kurtarılmış oldu.

Bankadaki yoğun çalışmadan sonra Saffet O.’nun 9 bin lirası kurtarıldı. Saffet O. ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürülürken, "Valla bende anlamadım, ‘hesabın boşalacak dediler, paranı çek dediler, çektim, Bana savcıyım dediler’ ve ben de çekip 5 bin lira yatırdım. Bana şifre verdiler o şifreden para yatırdım." dedi.

Yatırılan 5 bin liradan bin lirasının Ankara Balgat 1 nolu şubeden çekildiği belirlenirken, Ankara’da da konuyla ilgili tahkikata başlandı.
CİHAN

Yorumlar