Polis müdürüne tokat, Şırnaklı öğrencilere yardım olarak döndü

Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü olarak görev yaparken, İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'den yediği tokat üzerine tazminat davası açan polis müdürü Murat Çetiner, mahkeme kararı ile kazandığı tazminatı Şırnaklı çocuklar için harcıyor.

Google Haberlere Abone ol
Polis müdürüne tokat, Şırnaklı öğrencilere yardım olarak döndü

Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü olarak görev yaparken, İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'den yediği tokat üzerine tazminat davası açan polis müdürü Murat Çetiner, mahkeme kararı ile kazandığı tazminatı Şırnaklı çocuklar için harcıyor. 14 taksitte ödenecek tazminatın ilk ödemesi ile Şırnak’ın Başağaç İlköğretim Okulu öğrencileri'ne yardım eli uzatan İstanbul Bakırköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Çetiner’e, öğrenciler duygu dolu mektuplar göndererek teşekkür etti.

Silopi ilçesinde kendisine tokat atan HDP Eş Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'e dava açarak, 36 bin 720 liralık tazminat kazanan polis müdürü Çetiner, taksitle aldığı tazminatın ilk ödemesi ile 150 Şırnaklı öğrenciye, defter, kitap ve spor malzemelerinden oluşan, tek-tek hazırlanmış özel hediye paketleri gönderdi. Gönderilen yardım paketlerinden oldukça etkilenen minik öğrenciler, yardımın karşılığını okuyarak ödemek istediklerini belirterek, "Siz, bizim okumamız için defter, kalem ve kitaplar gönderdiniz, bizler de bu ülkeye faydalı kişiler olarak yetişerek, sizlere layık olamaya çalışacağız" şeklinde ifadelerin bulunduğu mektupları gönderdi.

Öğrenciler mektuplarında şu görüşlere yer verdi: "Hepimiz biliyoruz ki Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki beldeler, köyler çok yoksul. Eğer sizler gibi o beldelere ve köylere yardım edilseydi, şimdi hiç kimse zorda kalmazdı. Başağaç’a verdiğiniz yardımdan dolayı sizlere teşekkür ediyoruz. Biz hayatımızda ilk defa böylesine güzel bir yardım aldık ve bu yardım karşısında sizlere bizlerin de armağanı, bu ülkeye hayırlı insanlar olmak ve bu ülke için çalışmak olacaktır."

Minik öğrencilerin kendi el yazıları ile yazdıkları ve yine kendi defterlerin sayfalarını kopararak hazırladıkları zarflara koyarak yazdıkları mektuplar, okula gelen PTT aracı görevlisine teslim edildi.
CİHAN

Yorumlar