Polis haftası kutlamasında kapkaççı tatbikatı

Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 169. yıldönümü nedeniyle Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda açılan sergide, kapkaç olayının canlandırılmasını vatandaşların ilgi odağı oldu.

Google Haberlere Abone ol
Polis haftası kutlamasında kapkaççı tatbikatı

Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 169. yıldönümü nedeniyle Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda açılan sergide, kapkaç olayının canlandırılmasını vatandaşların ilgi odağı oldu. Vatandaşların kapkaçının önünü keserek, durdurmaya çalıştı. Sergide bomba arama köpeğinin gösterisi de göz doldurdu.

Emniyet Müdürlüğü, Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 169. yıldönümü için çeşitli etkinlikler düzenledi. İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın ve beraberindeki müdür yardımcıları ile personel, polis şehitliğini ziyaret ederek, şehitlerin mezarlarına çiçek bırakıp dua etti. Daha sonra İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Cumhuriyet Meydanı’ndaki ‘Polis Sergisi’ni açtı. Burada bir konuşma yapan Aydın, polislerin devletin bekası için her zaman görevinin başında olacağını söyledi. Polis Teşkilatı’nın kuruluş yıldönümü halk ile iç içe kutlayacaklarını belirten Aydın, polis sergisindeki ana temanın trafik olduğunu söyledi. Trafik kazalarının ülkenin ortak sorunu olduğuna değinen Aydın, trafik kazası sonucu meydana gelen ölümlerin yüzde 50 azaltılması için uluslararası arenada anlaşmalara imza attığını belirtti. Aydın, “2012 yılından başlayarak 2020 yılına kadar özellikle üzerinde duracağımız tema hız kontrolü ve emniyet kemeri takma alışkanlığıdır” dedi.

Kayseri’de 2013 yılında meydana gelen kazalarda 149 kişinin yaşamını yitirdiğini ifade eden Aydın, bu yılda ise 41 vatandaşın yaşamını yitirdiğini kaydetti. Aydın şunları söyledi: “İlimiz ülkemizde trafik kazalarının en çok yaşandığı illerden bir tanesi. Bu yıl içinde trafik kazalarında 100 bin 300 vatandaşımız maalesef yaralandı. Bu sergimizde hızın bir felaket olduğunu göstermek istedik. Trafik kazalarında hızın faktör olma oranı yüzde 50’lerde. Yine trafik kazalarında ölüme sebebiyet verme nedenlerinden yüzde 55’i de emniyet kemerlerini takmamaktan kaynaklanıyor. Biz Kayseri’de bütün imkanlarımız ve gücümüzle hız limitlerine uyma ve bir alışkanlık olarak emniyet kemeri takma konusunda bütün emniyet teşkilatı olarak farkındalık oluşturma gayret içindeyiz. Bizlerde biliyoruz bu konu ceza ile hallolmaz. Bu konu davranış silsilesi mutlaka eğitim sistemi ile çözülecektir. Milli Eğitim Müdürlüğü ve diğer birimlerimizle trafikte ölümlerin azaltılması için işbirliği içindeyiz. Amacımız bu yıl trafik kazalarında ölümlerin asgariye indirilmesi ve trafik kazaların hiç olmaması.”

Konuşmanın ardından Aydın, sergiyi gezdi. Alkollü sürücü gözlüğünü takanlar, topa vurmakta güçlük çekerken, emniyet kemeri takmayanların durumunu anlatan insan maketleri dikkat çekti. Bebek koltuklarının önemini göstermek için yapılan uygulamada kemeri takılmayan bebek maketinin fırlaması ise serginin en çarpıcı gösterisi oldu. Bomba arama polis köpeğinin gösterisi ise göz doldurdu. Bomba yerleştirilen bir aracı arayan polis köpeği, başarılı bir şekilde bombayı bulması izleyenleri de etkiledi.

Serginin en çarpıcı gösterisi ise kapkaç olayı oldu. Polislerin görev aldığı kapkaç olayını vatandaşlar gerçek sandı. Bir bayanın çantası çalıp kaçmaya çalışan polis memurunu vatandaşlar, durdurmak istedi. Polisin önüne atlayan vatandaşlar, olayın canlandırma olduğunu anlayınca rahat bir nefes aldı. Polis sergisinin 10 Nisan tarihine kadar açık kalacağı belirtildi. CİHAN

Yorumlar