Polis, çalınan telefonunu 13 sene sonra sahibine teslim etti

Rize’de Maksut Terzi isimli bir vatandaş, iş yerinden 2001 yılında çalınan 125 adet telefondan birine 13 yıl sonra kavuştu.

Google Haberlere Abone ol
Polis, çalınan telefonunu 13 sene sonra sahibine teslim etti

Rize’de Maksut Terzi isimli bir vatandaş, iş yerinden 2001 yılında çalınan 125 adet telefondan birine 13 yıl sonra kavuştu. Terzi’ye teslim edilen telefonunun bugün piyasa bulunmuyor.

Rize’de cep telefonu satışı ve tamiratı işleriyle uğraşan Maksut Terzi, 2001 yılında 125 adet cep telefonunu çaldırdı. Terzi, çalınan telefonlardan sadece 70’inin IMEI numarasını tespit ederek polise bildirdi. Polis tarafından başlatılan incelemede 2004 yılında 125 adet telefondan sadece bir tanesi Giresun’un Görele ilçesinde bulundu. Polis, Terzi’den Görele’ye giderek telefonu teslim almasını istedi. Ulaşım maliyeti telefondan fazla olacağı için Terzi bu telefonu almaya gitmedi. Ancak telefonun çalınmasından tam 13 yıl sonra, Rize’ye gönderilerek Terzi’ye teslim edildi. Çalındığında 300 lira olan telefonun bugünkü ekonomik değeri ise bulunmuyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Maksut Terzi, Türkiye’de adalet ve güvenlik sisteminin geç işlemesinden yakınarak, “2001 yılında 125 adet telefonum bir gecede çalındı. Sadece bu telefon 2004 yılında bulundu. Görele’den gidip almam istendi. Astarı yüzünü geçeceği için gitmedim. Bunu unutmuştum. Geçtiğimiz gün polis merkezinden arayıp bir emanetim olduğunu söylediler. Gittiğimde bana bunu verdiler. Bugün hiçbir ekonomik değeri yok. Türkiye’de maalesef bazı kişiler için adalet hızlı işlerken bazı kişiler için ise çok geç işliyor.” dedi.
CİHAN

Yorumlar