Polis amcalarının desteği ile madde bağımlılığından kurtuldular

Trabzon’da, madde bağımlısı bireylerin topluma kazandırılması için Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü geçtiğimiz yıl başlatılan 'Sağlıklı Birey Sağlıklı Toplum' projesi ile şu ana kadar 11 kişinin eğitime yeniden başlaması sağlandı, 3 kişi işe yerle.

Google Haberlere Abone ol
Polis amcalarının desteği ile madde bağımlılığından kurtuldular

Trabzon’da, madde bağımlısı bireylerin topluma kazandırılması için Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü geçtiğimiz yıl başlatılan 'Sağlıklı Birey Sağlıklı Toplum' projesi ile şu ana kadar 11 kişinin eğitime yeniden başlaması sağlandı, 3 kişi işe yerleştirildi, 3 kişi de tedavi olmaya ikna edildi.

Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında 12 kurumun da desteği ile yürütülen proje ile rehabilite edilen gençler ve aileleri düzenlenen yemekte bir araya getirildi. Toplantıya, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ve İl Emniyet Müdürü Murat Köksal ile şube müdürleri de katıldı. Vali Öz, yaptığı konuşmada, “Kimimiz aile yapımızdan kaynaklanan sıkıntılardan, kimimiz maddi ve manevi boşluktan, kimimiz göçten dolayı geldiğimiz şehre adapte olamamaktan dolayı belli sıkıntılar yaşadık. Kimimiz suça bulaştı, kimimiz kötü arkadaş kurbanı oldu. Alkole, uyuşturucuya şu veya bu nedenlerle bulaştı. Bunlar artık sizler için geride kaldı. Bundan sonra bu problemlerden kurtulmuş olan sizler topluma faydalı birer bireyler olarak hizmet edeceksiniz.” dedi.

Proje sayesinde toplumda şu veya bu şekilde suça bulaşmış vatandaşlar için güzel bir kapı açıldığına değinen Öz, sözlerine şöyle devam etti: “İşe başlayanlar, yeniden hayata sarılanlar oldu. Bireyin huzuru aileyi, ailenin huzuru toplumu ilgilendiriyor. Kötü alışkanlıklara bulaşanların elinden tutmalıyız. Eğitimde eksiği olanların eğitimlerini tamamlamalarını sağlamalıyız. İşi olmayanlara iş bulmaya çalışmalıyız. Bu projede en çok emek şüphesiz siz ailelerindir. Siz bu projeye çok inandınız ve devlete güvendiniz. Biz de devlet olarak bu güveninizi boşa çıkarmadık, çıkarmayacağız. Çocuklarımızın elimizden kayıp gitmesine müsaade etmeyeceğiz. Bir daha yeni acılar yaşansın istemiyoruz.”

Yürütülen çalışma sayesinde çocuklarının yeniden sağlıklarına kavuştuğunu ifade eden aileler de emeği geçenlere teşekkür etti. CİHAN

Yorumlar