Polatlı’da 'Herkes O’nu (sas) Okuyor’ yarışmasının 8. ve 9. seansları tamamlandı

Peygamberimiz Hz. Muhammed’i (sas) tanımak ve tanıtmak için düzenlenen ‘Herkes O’nu Okuyor’ yarışmasının 8.

Google Haberlere Abone ol
Polatlı’da 'Herkes O’nu (sas) Okuyor’ yarışmasının 8. ve 9. seansları tamamlandı

Peygamberimiz Hz. Muhammed’i (sas) tanımak ve tanıtmak için düzenlenen ‘Herkes O’nu Okuyor’ yarışmasının 8. ve 9. seans sınavları tamamlandı. İlçede, 31 Mart’ta başlayan sınav süreci 12 Nisan’da sona erecek. 5 bin 500 kişinin başvuru yaptığı sınavda birinciye umre, ilk beşe girenlere de tablet, saat ve bisiklet hediye edilecek.

Sınav Koordinatörü ve Özel Polatlı Samanyolu Eğitim Kurumları Genel Müdürü İsmail Uysal, günümüz problemleri ele alındığında, insanların doğruya ve gerçeğe ulaşmasında tek yolun Peygamber Efendimiz’in (sas) hayatını örnek almaktan geçtiğini dile getirdi. Uysal, “Gerçekten insanların bir çizgiye gelmesi gerekiyorsa, bu, Efendimiz (sas) çizgisi olacaktır. Bu da ancak onun hayatını bilmekle olur. Hangi olay karşısında nasıl bir tavır sergilemesi gerektiğini O’ndan (sas) öğrenebiliriz. Bu yüzden insanlar O’nu (sas) okuyor. O’na (sas) teveccüh ediyor.” dedi.

‘Anmayı anlamaya dönüştürebildiğimizde O’nun (sas) yüzyıllar ötesinden seslenişini duyabiliriz’ diyen Sınav Koordinatörü ve Özel Polatlı Maltepe Dershanesi Genel Müdürü Mustafa Ali İnoğlu, “Peygamber sevgisinin gönüllerde yeşermesine bir nebze olsun katkıda bulunabilmek, alemlere rahmet olan o kutlu nebinin (sas) sünnet-i seniyyesinden bir hikmeti, günümüz insanını aydınlatan bir kandile dönüştürebilmek, her müminin arzusudur. Anmayı, anlamaya dönüştürebildiğimizde O'nun (sas), yüzyıllar ötesinden seslenişini duyabilir, “Sizin sıkıntıya düşmeniz O'na (sas) çok ağır gelir. O (sas) size çok düşkün, mü’minlere karşı çok şefkatlidir. Merhametlidir.” Ayetindeki mesajı gönülden hissedebiliriz.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar