Point Bornova Gediz Üniversitesi öğrencilerini ağırladı

İzmir'in Bornova ilçesinde Gediz Üniversitesi İnşaat Mühendisliği 3. sınıf öğrencileri, Kavuklar Grup'un hayata geçirdiği Point Bornova Alışveriş ve Yaşam Merkezi inşaat alanını ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Point Bornova Gediz Üniversitesi öğrencilerini ağırladı

İzmir'in Bornova ilçesinde Gediz Üniversitesi İnşaat Mühendisliği 3. sınıf öğrencileri, Kavuklar Grup'un hayata geçirdiği Point Bornova Alışveriş ve Yaşam Merkezi inşaat alanını ziyaret etti. Yapımı devam eden merkezin zemin iyileştirme çalışmalarını görmek ve kullanılan teknikleri pratik olarak öğrenmek için şantiyeye giden mühendis adayları Kavuklar Grup Proje Müdürü Serdar Yorulmaz, Şantiye Şefi Murat Tam, inşaat mühendisi Kemal Onur Sunel, Soner Temel Mühendislik'ten Koordinatör Buğra Özerdoğan ve Proje Müdürü Burak Ertaşkın'ın yanısıra Gediz Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı ve Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Rıdvan Özel, Prof. Dr. Arif Şengül Kayalar ve Yrd. Doç. Dr. Yücel Yardımcı'nın eşliğinde gezip bilgi aldı.

İnşaat alanı hakkında öğrencilere bilgi veren Proje Müdürü Yorulmaz, Point Bornova'nın zemin iyileştirme çalışmasında 24 bin metreküp beton, 30 bin metrekare baret kazık imalatı ve 3 bin 800 ton demir kullanıldıklarını söyledi. Bu imalatlar aşamasında zemine ve çevreye olan etkilerini ölçmek için Avrupa yüksek standardı olan "Eurocode-7" sistemini kullandıklarını kaydeden Yorulmaz, “Bizim sadece zemin iyileştirme projesine ayırdığımız bütçeyle 30 katlı ve 40 bin metrekare inşaat alanına sahip bir binanın kaba inşaatı tamamlanabilirdi. Point Bornova böylesine titizlikle yürütülen zemin çalışması, 23 bin metrekare arsa üzerinde 300 bin metrekare inşaat alanıyla İzmir'de ilk kez yaşam, eğlence, spor ve alışveriş deneyimlerini birarada sunacak." dedi. CİHAN

Yorumlar