PKK'ya 3 çocuğu götüren başkan tutuklandı

PKK'ya 3 çocuğu götüren DBP ilçe başkanı tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol
PKK'ya 3 çocuğu götüren başkan tutuklandı

Bitlis’te yol kontrolü oluşturan polislerin kuşku üstüne bir araçta yaptıkları hüviyet kontrolunde PKK'ya götürülmek üzere 2'si 18, 1'i ise 18 yaşından küçük 3 kişi, araçta bulunan DBP Bulanık İlçe Başkanı Devrim Filiz ve birlikte bulunan bir örgüt üyesi ile müşterek yekün 5 şahıs gözaltına alındı. Çocuklar ailelerine teslim edilirken, İlçe Başkanı Devrim Filiz ve R.A. ile H.T., çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Kimlik kontrolu esnasında yakalananlarla ilgili Bitlis Valiliği izahatda bulundu. Açıklamada, Muş’tan Bitlis'e gitmekte bulunan 49 AD 2078 plakalı araç, Bitlis'in Güroymak İlçesi girişinde durdurularak hüviyet kontrolu yapıldı. Kimlik kontrolü esnasında 2’si 18 yaşında, 1'i ise 18 yaşından küçük 3 öğrencinin Muş'tan alınarak terör örgütünün kırsal sahasına götürülmek istendiği belirlendi. Bunun üstüne araçta bulunan DBP Bulanık İlçe Başkanı Devrim Filiz ile örgüt üyesi bulunduğu belirtilen R.A. gözaltına alındı. Çocukların tahsil edilen ifadelerinde ise bu kişilerden şikâyetçi oldukları söylendi.

Devrim Filiz ve R.A.'nın ifadeleri doğrultusunda Bulanık İlçesinde de H.T. isimli bir bireyin gözaltına alındığı söylendi. 3 şahıs çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, olayla ilgili 1 şahıs konusunda ise yakalama kararı alındığı açıklandı. Çocukların ise ailelerine teslim edildikleri söylendi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar