PKK'nın Doğu'daki terörist faaliyetleri devam ediyor

Terör örgütü PKK'nın, son dönemde Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki terörist faaliyetleri devam ediyor. Yol kesen teröristler, kimi zaman ise şantiyeleri basıp buradaki araçları ateşe veriyor.Genelkurmay Başkanlığı, dün saat 19.15...

Google Haberlere Abone ol
PKK'nın Doğu'daki terörist faaliyetleri devam ediyor

Terör örgütü PKK'nın, son dönemde Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki terörist faaliyetleri devam ediyor. Yol kesen teröristler, kimi zaman ise şantiyeleri basıp buradaki araçları ateşe veriyor.

Genelkurmay Başkanlığı, dün saat 19.15 sıralarında bölücü terör örgütüne müzahir 15-20 kişilik bir grup tarafından, Diyarbakır Hani ilçesi ile Duru Jandarma Karakol Komutanlığı arasındaki karayolunun, Kutlamış Mahallesi yol ayrımı mevkiinde, beş-altı araç durdurularak Hani-Lice kara yolunun trafiğe kapatıldığını bildirdi. Olay bölgesine bir Jandarma Komando Timinin sevk edildiğini belirten Genelkurmay, karayolunun saat 19.20'de trafiğe açıldığını ve söz konusu terörist grubun ise kaçtığını açıkladı.

Açıklamada, "Kaçan müzahir grubu takip eden unsurlara, Lice Serinler köyü mevkiinde, sayıları tespit edilemeyen bir grup bölücü terör örgütü mensubu tarafından, saat 19.30'da, uzun namlulu silahlarla taciz ateşi (40-50 atım) açılmıştır. Unsurlarımız tarafından teröristlere anında ateşle karşılık verilmiştir. Bölücü terör örgütüne müzahir 15-20 kişilik başka bir grup tarafından, aynı gün saat 19.45 sıralarında, Diyarbakır/Lice ilçesi Yapraklı Mahallesi mevkiinde, Lice-Kulp kara yolu trafiğe kapatılmaya teşebbüs edilmiş, söz konusu gruba, 1 Jandarma Komando Timi ile müdahale edilerek dağıtılmış ve karayolu trafiğe açılmıştır. 25 Mayıs 2014 günü sabah saatlerinde anılan grup Duru Jandarma Karakol Komutanlığı ile Çağıl Mahallesi mevkiinde Diyarbakır-Bingöl karayolunu tekrar trafiğe kapatmışlar ve Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı unsurları da gruba tekrar müdahale etmiştir." denildi.

Silahlı iki bölücü terör örgütü mensubunun ise Siirt/Pervari ilçesi Düğüncüler-Yapraklı köyü yolu arasında, Siirt/Pervari Doğan Üs Bölgesine yaş erzak taşıyan kamyonetin önünü keserek aracı durdurduğunu ve yolun 400 metre dışında ormanlık alana götürerek yaktığını bildirdi. Açıklamada, "Bölücü terör örgütü mensupları araçtan indirdikleri vatandaşın başına dipçikle vurarak darp etmiş ve cep telefonunda bulunan sim kartını gasp etmişler ve olay yerinden kaçmışlardır." bilgisine yer verildi. CİHAN

Yorumlar